Matematik

brøkligning

30. maj 2009 af esj (Slettet)

Hej Allesammen

er der mon nogen som kan hjælpe

sider med en ligning hvor vi har 2*x2 /x1,5=3 og i næste trin hedder den x2 /x1,5=3/2 er der nogen som kan forklare hvad der sker der? altså der bliver divideret med to på begge sidder men hvordan fungere det lige på venstre side?

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2009 af mathon

(2*x2)/x3/2 = 3    x ≠ 0        divider med 2 på begge sider

(x2/x3/2) = (3/2)                  potensregning på venstre side

x½ = (3/2)                         kvadrer

x = (9/4) = (8/4)+(1/4) = 2 + 0,25 = 2,25


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. maj 2009 af Tnuggi (Slettet)

Når der står gange mellem faktorerne, så er det lige meget hvilken en af dem, man deler med 2.... Hvis der derimod havde stået + eller -, så skal man huske at dele alle led


Skriv et svar til: brøkligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.