Matematik
tangent
06. december 2004 af
Snowbrigade (Slettet)
Fatter ikke lige hvordan man skal regne det ud?
Cirkel (x+1)^2 + (y-2)^2 = 5 går i gennem punktet P(0,4) - det samme gør en tangent og man skal nu finde ligningen til tangenten..???
Cirkel (x+1)^2 + (y-2)^2 = 5 går i gennem punktet P(0,4) - det samme gør en tangent og man skal nu finde ligningen til tangenten..???
Svar #1
06. december 2004 af fister (Slettet)
En forholdsvis ukompliceret måde ville være at finde en hældning for den linje som går gennem centrum og P. Du ved at denne vil stå vinkelret på tangenten, dermed giver produktet af hældningskoefficienterne -1. Så kan du finde tangentens hældning og du har et punkt og kan finde ligningen.
Svar #2
06. december 2004 af JulieJense (Slettet)
Du kan finde ligningen for den linje, der går gennem cirklens radius og punktet, P. Du behøver kun beregne hældningstallet.
Du ved om de to hældningstal for denne linje og tangenten, at de kan beregnes ved:
a(linje)*a(tangent) = -1
så er det bare at isolere og tilsidst finde b.
Du ved om de to hældningstal for denne linje og tangenten, at de kan beregnes ved:
a(linje)*a(tangent) = -1
så er det bare at isolere og tilsidst finde b.
Svar #3
06. december 2004 af Snowbrigade (Slettet)
takker,
yes er det så bare lining for linie CP = 2x+4 og så tage hældningen og sætte den ind i a(tangent) = -1/a(radius)
og finde b??
yes er det så bare lining for linie CP = 2x+4 og så tage hældningen og sætte den ind i a(tangent) = -1/a(radius)
og finde b??
Skriv et svar til: tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
