Matematik

Logaritme...

30. maj 2009 af SØREN_RYGE (Slettet)

 Hey folkens.

Håber i kan hjælpe mig.

jeg har siddet og bikset med en opgave i noget tid nu, men kan simpelthen ikke løse den. 

Opgaven lyder således:

Løs ligningen:  log(x-1) - log(x) = -1


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#0 udnyt at log(x)-log(y)=log(x/y) ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2009 af MN-P (Slettet)

(x-1)/x=10-1


Svar #3
30. maj 2009 af SØREN_RYGE (Slettet)

den er jeg med på:

log(x-1)-log(x) = -1 

log((x-1)/(x)) = -1      

(x - 1)/(x)       =   10^-1

så er det her jeg kommer i tvivl...

er dette korrekt--->    x = 10^(-1)x+1   ???


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#3 (x-1)/x=10-1 ⇔ 1-(1/x)=10-1 ⇔ 1/x=1-10-1 ⇔ ...


Svar #5
31. maj 2009 af SØREN_RYGE (Slettet)

#4. hvad har du gjort for at få 1-(1/x)=10^-1. 

og hvad gør man efter 1/x = 1-10^-1 

Kan jeg bare skrive x = 10/9 ?  


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#5 (x-1)/x=(x/x)-(1/x)=1-(1/x) ikk :) derefter har man 1/x=1-10-1=9/10 så x=10/9 ....


Svar #7
31. maj 2009 af SØREN_RYGE (Slettet)

 nice. tak for det!


Skriv et svar til: Logaritme...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.