Generelt

Gennemsnit - meget lavt

31. maj 2009 af 01-bamse (Slettet)

Hej Mennesker

jeg er en 3ger som har et meget lavt gennemsnit .. den ligger på 3,0 ..

jeg har snakket med studievejlederen. han sagde at jeg skulle tage 3g om, fordi det ville ikkk hjælpe mig, og at jeg ville ende ud med endnu et nederlag . jeg aner ikke hvad jeg skal gøre, skal jeg lytte til vejlederen eller skal jeg tage 3g . jeg er såååååååååå skoletræt, jeg orker ikk at tage 3g om , eller skal jeg bare droppe ud :S ..

jeg kunne godt tænke mig at komme ind på uni, men det blir self ik noget med læge, eller psykolog :P

men måske noget andet .. vill I ikk nok komme med nogle gode idéer , mener virkelikg dybt fra hjertet jeg er forvirret :(........hvad skal jeg gøre :(


Svar #1
31. maj 2009 af 01-bamse (Slettet)

IKK SKULLE TAGE 3G OM ****


Brugbart svar (5)

Svar #2
31. maj 2009 af spider (Slettet)

Hvis du har et gennemsnit på 3,0 får du vel også din hat? Så kan du acceptere at du ikke kan læse på universitetet. Hvis du får din hat synes jeg du skal finde en anden uddannelse du kan blive, der findes rigtig mange videregående uddannelse hvor du blot skal have en studentereksamen.

Hilsen Jakob.


Brugbart svar (3)

Svar #3
31. maj 2009 af -Ak- (Slettet)

Hej 01-bamse

www.ug.dk kan du søge på alle mulige uddannelser - der står også adgangskvotienter, så måske kunne du være heldig at finde et studie du kan komme ind på med dit lave snit. Dog tror jeg desværre at  mange uddannelser vil være udelukket! Men tror især det bliver relavant for dig at undersøge kvote 2 - nogle steder kræver det bare en optagelsesprøve at komme ind på kvote 2.

Inden du besluter dig, bør du undersøge hvad du kunne tænke dig at læse efterføgende. Men som din studievejleder siger, vil det nok være værd at overveje at tage 3.g om... Men hvis ikke du har viljen til at forbedre dig, kan det jo være det ligemeget!

Men btw. kan du jo også gange dit snit med 1,08 hvis du starter på en uddannelse inden for 2 år fra du har færdiggjort din studentereksamen - kunne måske hjælpe en lille smule på snittet  ;)

Pøj pøj med det..


Brugbart svar (3)

Svar #4
31. maj 2009 af leonardio (Slettet)

Jeg stod i en lignende situation som dig med et dårligt gennemsnit. Hvis man vil noget her i tilværelsen så er det nødvendigt at have en god basis (Ifølge min ringe optik), derfor er det nødvendigt med et godt gennemsnit, og jeg valgte derfor at tage forløbet om igen, og ser ud til at komme ud med et gennemsnit over 10. Det var et nederlag for mig at få de dårlige karaktere fordi det jo er med til at definere minidentitet. Jeg har altid regnet med at gå på universitet og få en god uddannelse med et godt job, så derfor er jeg lykkelig for at have taget gym om igen. Men det lyder til du er skole træt, og derfor er det måske en anden vej du søger. Held og lykke med dit valg.


Brugbart svar (3)

Svar #5
31. maj 2009 af frumikkelsen (Slettet)

Jeg syntes bestemt også at du skal bestemme dig for hvad du vil læse videre til, for der er rigtig mange uddannelser, hvor der bare kræves at du har bestået, og fået hue på, samt et snit på over 02 i nogle bestemte fag, men fx hvis du ønsker at søge en uddannelse hvor du skal have bestået et bestemt fag, og det ikke er tilfældet, så har jeg forstået det sådan at du kan tage det som enkelfag, fx på aftenskole, hvis du vil holde et sabbat år, eller så er der også en del steder der tilbyder at du kan gøre det i sommerferien så du er klar til at starte på en uddannelse efter sommerferien. Mener bestemt ikke du skal fortvivle, så længe din drømmeuddannelse ikke er en af dem der kræver et snit på over 9, så tror jeg sagtens du kan komme ind på uni. Og ellers er du vel ikke færdige med dine eksamner endnu? Så må du knokle og få gode karaktere der, hvis dit snit er på 3, så tæller karakteren 4 og derover jo op på dit gennemsnit. :)

Håber du finder ud af det. Held og lykke :)


Brugbart svar (3)

Svar #6
31. maj 2009 af Eksamenshaj. (Slettet)

Det der med at gange dit gennemsnit med 1,08 for hurtig studiestart, kommer ikke til at hjælpe dig, for det kan næsten alle andre jo også gøre.

Måske skulle du trække vejret dybt ned i maven, og tjekke uddannelsesguiden.dk for interessante uddannelser, som du gerne vil påbegynde.

Finder du noget der er realistisk, så færdiggør med dit nuværende gennemsnit, og finder du ikke noget, så kan du overveje at tage 3. g om, eller at tage resten af fagene som enkeltfag, og få overført de fag du allerede har færdiggjort, til et enkeltfagsbevis.

Du lyder som om du er skoletræt, så måske du skulle overveje et sabbatår, og først senere tage resten af den gymnasiale uddannelse som enkeltfag.

På den måde vil du stadig kunne gange dit gennemsnit med 1,08, for hurtig studiestart. Desuden vil du måske være mere motiveret til den tid.


Svar #7
01. juni 2009 af 01-bamse (Slettet)

- mange tak for jeres gode idéer . Som mange af jer har skrevet , så jeg mega skoletræt .

Jeg orker næsten ikke at møde op til eksamenerne. Jeg kender mig selv alt for godt, jeg ved at hvis det er jeg tager 3g om, så bliver det ikke bedre end det jeg har fået :( ..

Jeg kunne godt tænke mig tandpleje, sidste år lå standby-  plads 3,6 ..

Men jeg mangler stadig at få 4 af mine skriftlige eksamener tilbage, derudover mangler jeg 3 mundtlige eksamener.

Det er ikke for at lyder endnu negativ, men mine skriftlige eksamener gik sgu ikke særlig godt. Regner med 02 eller 00 :S

Det er så svært , når det er man ikk ved hvad man gerne vil og når det er man ser de andre hele tiden for 12 - 10 taller, og jeg ikke har den eneste . Selvom jeg heloe skoleåret har være aflevereret mine afleveringer og mødt til timerne. Jeg tror faktisk jeg udstråler at jeg ligger kun til et 2,0 tal :P

Det gør ondt, Hmmmm ..


Brugbart svar (3)

Svar #8
01. juni 2009 af Eksamenshaj. (Slettet)

Hvis du er så mega skoletræt, så er det altså ikke underligt, hvis du udstråler 2-taller..

Men det kan også have noget med din selvtillid at gøre.

Måske skal du bare gøre lidt ekstra og så fokusere på det du kan i skolen over for omgivelserne, men også over for dig selv. På den måde ender det med at du bilder dig selv ind, at du kan, og så kan du også.

Giver det mening?


Brugbart svar (5)

Svar #9
07. juni 2009 af jjhpower (Slettet)

har et snit på 2, 6, så drop den nederen indstilling! Så længe hatten er i hus, kan det ikke gå helt galt!


Brugbart svar (4)

Svar #10
16. juni 2009 af Plejdrup (Slettet)

Der er utrolig mange uddannelser, hvor det bare kræves at man er blevet student.
Det kræves der for at man har "vidst" at man er studieegnet.

Så jeg syntes bare du skal klø på til de sidste eksamner og få hatten i hus.
Når du er så skoletræt, tror jeg ikke det vil gavne dig at gå året om - idet at du er skoletræt, men også at alle dine venner er færdige, tager ud og rejser osv... Mens du går sammen med "2. g'erne"...


Brugbart svar (3)

Svar #11
22. februar 2010 af saab88 (Slettet)

Selvom dette er en gammel tråd, så kan jeg ikke lade være med at spørge, hvad det er for nogle studier som blot kræver at man har fået hue? Altså, mange nævner dette, men ikke specifikke studier.

Min venindes lillesøster sidder nemlig i lignende situation, idet hun pga. depression og dødsfald ikke kunne klare sin studentereksamen med gode karakterer. Hun har så vidt jeg ved et gennemsnit på ca. 3, hvilket gør ondt at høre, for vi ved hvor intelligent og motiveret hun var. Hun levede nærmest kun for skolen dengang. Hun gik ud i 2009, men har tænkt sig at søge ind i år og i den forbindelse spurgte hun mig om mit studie.

Kan I derfor hjælpe mig med at finde nogle studier, der (måske, for man kan jo aldrig vide) vil være nemme at komme ind på i år (2010), så jeg kan henvise hende til dem?

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (3)

Svar #12
15. marts 2010 af evatrautner (Slettet)

Man kan komme ind på pædagoguddannelsen ved bare at have fået en hue - i århus er der to forskellige steder for at uddanne sig til pædagog: peter sabroe og jydsk. på peter sabroe er der et snit på ca 7, men på jydsk optager de dem der er plads til :)


Brugbart svar (2)

Svar #13
19. juni 2011 af infoo1

Jeg har fået at vide, at 80 % af alle uddannelser er åbne, bare man har en studentereksamen. Jeg går ikke ud fra, at min rektor lyver for mig. Så det der med, at man ikke kan noget, er bare en fis i en lygtepæl. Hvis man ikke kunne bruge et gennemsnit på 3 til noget, hvorfor laver man det så ikke om, så man på gymnasiet fx. må have et gennemsnit på mindst 4 eller 5?
Har jer >kloge hoveder< noget svar på det..


Brugbart svar (2)

Svar #14
28. juli 2011 af Hebi

#13
 

Jeg har fået at vide, at 80 % af alle uddannelser er åbne, bare man har en studentereksamen. Jeg går ikke ud fra, at min rektor lyver for mig. Så det der med, at man ikke kan noget, er bare en fis i en lygtepæl. Hvis man ikke kunne bruge et gennemsnit på 3 til noget, hvorfor laver man det så ikke om, så man på gymnasiet fx. må have et gennemsnit på mindst 4 eller 5?

Har jer >kloge hoveder< noget svar på det..

Dette er selfølgelig lidt sent Infoo1, men jeg vælger at svare alligevel til ære for andre som står med samme problem. Først og fremmest, bør mange af jer med utroligt lavt gennemsnit skamme jer. Hvis i har en undskyldning som visse i denne tråd har nævnt, er det en anden historie. Men direkte at ''spilde'' statens penge for LIGE akkurat at bestå en gymnasiel eksamen er ren og skær dovenskab.

Jeg tror min holdning til gymnasiet er, at hvis du ikke kan klare det og få et fornuftigt resultat skal du helt lade vær. Hvis dit gennemsnit er lavt og du stadigvæk ønsker en uddannelse, som ikke lige er pædagog, eller lederuddannelsen i din lokale netto. Så findes der udemærkede alternativer. Finansøkonom, Handelsøkonom og markedsføringsøkonom er eksempler på uddannelser hvor kravet er ekstremt lave gennemsnit, eller nogen steder: Alle optaget. Som økonom har du gode jobmuligheder, specielt i fremtiden hvor der er mangel på personer med en samfundsvidenskabelig uddannelse.

Som eksempelvis finansøkonom kan du iøvrigt tage merit og blive Bachelor på CBS i almen erhversøkonomi, eller tage HD del 2, for så direkte at blive cand. merc fra CBS, og altså blive kanditat fra en handelshøjskole/universitet, jeg har anbefalet denne vej til mange der ønsker en uddannelse fra CBS, men som IKKE kan komme ind under mormale omstændigheder som resultat at lave karakterer. Min pointe er, der findes smutveje, det handler bare om at finde dem.
 


Brugbart svar (2)

Svar #15
28. juli 2011 af goathunter (Slettet)

hvorfor vil du dog på universitetet hvis du er skoletræt og har et snit på 3,0? Så er universitetet jo ikke rigtig noget for dig?


Brugbart svar (2)

Svar #16
30. juli 2011 af infoo1

@Hebi. Du skriver 'jer' som om du hentyder det til mig. Jeg har bestemt ikke noget lavt gennemsnit, og jeg er lige blevet student. Jeg kender en som har haft det meget svært, og endte derfor ud med 3 i snit. Jeg synes på ingen måde, at du kan sige, at det er spild af statens penge. Hvis gymnasiets bevis er nok, jamen så kan jeg ikke se nogen problemer i at man tager gymnasiet, hvis det er det man har brug for. Du har virkelig ingen respekt. Du har åbenbart ikke stået i samme situation, og derfor kan du ikke se dybere i det menneskelige. Der er så mange samfundssnydere. Hvorfor ikke hive fat i dem, hvis staten nu endelig skulle mangle penge? De beder desuden selv om, at unge mennesker helst starter på en uddannelse hurtigst muligt, og at de i det hele taget søger ind på en uddannelse. Så må de altså også regne med, at det kommer til at koste.


Brugbart svar (2)

Svar #17
30. juli 2011 af Hebi

Dem Danmark har brug for er højtuddannede, den investering Danmark laver i uddannelse baseres derfor på at få så mange af den slags som muligt. Hvis personer som resultat af en ringe indsats der ellers iforvejen gerne VILLE på universitet - ikke kommer det. Så har staten i for sig selv spildt sine penge.

Der findes selvfølgelig visse uddannelser hvor ALLE er optaget, men langt de fleste af de uddannelser er sjovt nok heller ikke værd at tage. Hvis en kvotent på en uddannelse er ALLE optaget, er det for det første ensbetydende med at pladserne kun lige akkurat bliver udfyldt, eller slet ikke bliver det. Altså anser andre unge ikke uddannelsen som særlig relevant og karriereminded.

For det andet er de uddannelser proppet med folk med lave gennemsnit fra gymnasiet, sådanne uddannelser får uden tvivl et dårligt ry blandt virksomhederne der skal ansætte en. Altså er folk med de uddannelser ikke så eftertragtede.

Og til din information så nej, jeg har ikke så meget til overs for de problemer folk nu engang måtte have, alle har problemer specielt i gymnasieperioden, det handler bare om hvor god man er til at kunne deale med dem. Tror du helt seriøst at dem med høje gennemsnit ikke har problemer, og bare fløjter igennem gymnasiet? Selfølgelig ikke.

Vi/de har også problemer, vi dealer bare med dem og kommer videre, fordi vi VED hvor vigtigt det her er. Gymnasiet og gennemsnittet derfra er nok en af de vigtigste ting i hele sit liv, ligegyldigt hvilke problemer man får så bør man kunne tage sig sammen og klare det.

Og ud af alle dem jeg har set som har fået lave gennemsnit, så af hvad jeg kan se skyldtes kun en brøkdel af dem - problemer. Langt de fleste er bare dovne.

Sådanne mennesker ville ALDRIG kunne klare sig på en universitets uddannelse hvor uddannelsen er selvstændig, og læsebyrden er kollosal. Så problemer eller ej, gennemsnittet afspejler ens mentale styrke og intellekt. Og hvis den ikke er højere end 3 i gennemsnit, så bør den person droppe ideen om en universitets uddannelse. Og anerkende at gymnasietiden var tæt på spild.

I rest my case


Brugbart svar (2)

Svar #18
30. juli 2011 af Djemba (Slettet)

 @Hebi

En ting du til gengæld ikke har lært - foruden at du sikkert har et ganske fint snit, det er at vise forståelse for andres situation.

Når det eksempelvis gælder om dødsfald og depression, så er det ganske enkelt malplaceret at sige til folk at de skal tage sig sammen. Endsige at gøre det så relativt, at vi alle har problemer i denne periode, viser din kortsigtede forståelse. Nej, vi alle bakser ikke med de samme problemer, vi alle har ikke det samme netværk og samme mængde ressourcer at trække på.

Jovist, er der nogen som af ren dovenskab ikke får et godt gennemsnit, men selvsagt er der også andre, hvor det er en præstation at få en hue på og derfor at kunne komme skridtet videre imod en videregårende uddannelse som passer til ens ønsker og behov.

At man på en uddannelse optager alle, betyder ikke at denne uddannelse ikke er relevant for samfundet. Det kan snarere tværtimod være tilfældet, eftersom der er nogen som skal lave det arbejde, som flertallet ikke er interesseret i.

Mvh. Djemba.


Brugbart svar (2)

Svar #19
31. juli 2011 af Hebi

Depression skyldtes i en del tilfælde en lav produktion af visse af kroppens signalstoffer. Heriblandt Noradreanelin og Serotonin, det findes der medicin for. Jeg kan ikke se hvorfor man i så fald ikke kan modtage medicinsk behandling mod depressioner  så man ihvertfald kan feje den undskyldning af vejen.

Til sidstnævnte vil jeg sige ja, det skulle man umiddelbart tro, men nej det er ikke ligefrem tendensen. LANGT størstedelen (ikke alle) af universitetsuddanelser kvor kvotenten er: Alle Optaget. Er der tale om humanistiske (visse naturvidenskabelige) uddannelser hvor beskæftigelsen er lige til at  græde over.

Omvendt set, kan vi sige at Økonomer fra CBS, og Jurister fra KU uddannes i massevis hvert år, alligevel er ledighen og fremtidsudsigterne for disse samfundsvidenskabelige uddannelser MEGET bedre og blandt landets bedste, og det på trods af at uddannelsen ikke ligefrem er unik (mange uddannes).

Helt generelt kan jeg bare ikke se pointen i at tage en gymnasiel eksamen og bruge 3 år af sit liv på at få et snit der højst sandsynligvis aldrig kan bruges til noget. Så ville man måske have været bedre stillet med at satse på en karriere i butik, lager, eller salg uden den 3 årige gymnasielle uddannelse.

Jeg har hør mange siger: Man behøver ikke tage en uddannelse for at få et godt liv. Nej... Det er jeg enig i, men hvorfor så tage 3 år på gymnasiet før man finder ud af det?


Brugbart svar (2)

Svar #20
31. juli 2011 af Dulugtergrimt

#19

"Helt generelt kan jeg bare ikke se pointen i at tage en gymnasiel eksamen og bruge 3 år af sit liv på at få et snit der højst sandsynligvis aldrig kan bruges til noget"

Den kan da netop sagtens bruges til noget. Du får adgang til en masse uddannelser på universiteterne. At du vælger at se ned på de uddannelser - hvorfor skal det gå ud over andre? Samfundet har altså ikke kun brug for læger, jurister, psykologer og folk der har studeret IB. Der er også brug for folk med lavere uddannelser til at arbejde for dem med højere uddannelser. Sådan får man samfundet til at løbe rundt.

Men det du siger er, at folk med lavere evner ville have det bedre med ufaglært arbejde, eller eventuelt en elevstilling, at de også må "nøjes" med det? Hvis folk har drømme om en universitetsuddannelse, hvorfor skal de så ikke jagte den?

Derudover kan det siges, at hvis du ikke er studievejleder-uddannet, så bør du i den grad lade være med at råde folk til noget som helst, selvom du synes det er en fin idé. Div. lavere økonom-uddannelser uddanner pt. folk til ledighed. Der er ganske enkelt ikke jobs at få, og hvis alle derefter skal uddannes som ledere osv. osv. så vil der også komme restriktioner på dette.

Derudover så tror jeg du skal være glad for, at du selv kunne gå gennem uden store problemer. Du bliver nødt til at forstå, at visse personer har større problemer end du lige tror. Og please, lad være med at lege psykiater mht. depressioner, deres årsager og medicin til det.


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 44 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.