Samfundsfag

24 B samf eksamen! hjælp ! :)

01. juni 2009 af *OB* (Slettet)

 hvordan forgår selve eksaminationen?
altså skal men selv starte med et 10 minuters oplæg? hvor de ikke må afbryde eller hvordan forgår deT?
håber nogen kan hjælpe :)


Svar #1
01. juni 2009 af *OB* (Slettet)

 slet ingen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2009 af DarkhorZe (Slettet)

Jeg skal selv op og trække spørgsmål på onsdag og op på torsdag

Du skal jo skrive en synopsis og bruge den som talepapir til at holde et oplæg på 10-15 minutter i guess. Der er ca. en halv time alt i alt til rådighed. Efter dit oplæg (sørg for at have struktureret din tid så du når det du skal nå) så spørger lærer og censor ind og så har i en dialog.

Du kan selv bestemme dialogens retning ud fra dit perspektiverings afsnit i din synopsis, så du kan føre lærer og censor derhen hvor du er faglig stærk.

Som sagt så skal jeg selv op og trække onsdag, så ved det ikke, men det er sådan jeg har opfattet tingene og sådan jeg vil arbejde med det

Findes masser af vejledninger til hvordan du kan skrive synopsis. Har i dog forhåbentligt også gennemgået i undervisningen?

Knæk og bræk herfra :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2009 af M@ds (Slettet)

Jeg var oppe i Samf. B 24-timers eksamen for et par uger siden. Det lyder meget rigtigt, det DarkhorZe skriver. Man trækker et spørgsmål og får nogle papirer udleveret som bilag. I mit tilfælde var det nogle artikler fra Jyllandsposten om emnet. Dem dribler du så hjem og laver en disposition om. Lav noget analyse, perspektivering, konklusion og det sædvanlige taksonomi og så møder du op dagen efter og fremlægger dine resultater, mens du støtter dig til din synopsis.

Normalt snakker man solo i 10-15 minutter (som kan forlænges, hvis det går godt) og så er der dialog med læreren i ca. ti minutter. Både lærer og censor må afbryde dig lige fra start, hvis de vil. Det gør de i reglen kun, hvis du virkelig er på vej ud ad den forkerte tangent.

Jeg var så heldig, at min eksamination gik op i en højere enhed. Jeg talte små 20 minutter uden at blive afbrudt, men fik masser af positiv, visuel feedback (min lærer nikkede ivrigt og så begejstret ud). Hvis man sætter sig lidt i Word, kan man lave nogle oversigter, der giver utroligt hurtigt overblik og er lækre at se på. Sådan nogle havde jeg lavet og medbragt i kopier til lærer og censor. De var cirka 40-50 sekunder om at votere og jeg fik 12 :D

PS - inddragelse af relevante teorier/modeller samt flittig brug af fagsprog vil hjælpe dig et langt stykke ad vejen.


Svar #4
02. juni 2009 af *OB* (Slettet)

 fantastisk :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2009 af DarkhorZe (Slettet)

M@ds: har sendt dig en privat besked :)

Mvh Mads


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2009 af louisejuhler (Slettet)

til min eksamen stilte lærer og cencor også spørgsmål under min fremlæggelse, men det er helt fint, for så styrer du samtalen længere. hvis du kan blive ved med at snakke ud fra deres spørgsmål, er det klart det bedste, så det er dig der flytter samtalen hen på de emner du ved du har styr på..


Svar #7
03. juni 2009 af *OB* (Slettet)

 de stilte også mig spørgsmål under eksamen i dag :D har kun sovet 3 timer så er træt og vil gå i seng nu, men ville lige sige jeg fik 12 at jeg blev smidt ud efter 20 min fordi de ikke havde mere at spørge om, det er vigtigt at havde en sociolog med og muligvis en teori! det havde jeg brugte Giddens,

held og lykke til jer andre der skal op


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. juni 2009 af M@ds (Slettet)

Tillykke.


Svar #9
03. juni 2009 af *OB* (Slettet)

 tak, og i lige måde, og tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. juni 2009 af mutant1 (Slettet)

Hej!

Jeg skal op imorgen og er i tvivl om man skal komme ind på metode under fremlæggelse? Altså at man i samfundsfag benytter sig af den kvantitative og kvalitative metode osv.?

På forhånd tak =)


Skriv et svar til: 24 B samf eksamen! hjælp ! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.