Dansk Historieopgave

Krakket 1929 - Hvilken vinkel?

01. juni 2009 af screezer (Slettet)

 Hejsa. Jeg skal skrive en afsluttende historieopgave og tænkte at jeg måske kunne skrive om børskrakket i 1929. Nogen der har nogle gode idéer til hvilket fokus jeg kunne tage ift. dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2009 af Hulgard (Slettet)

ja.. :D

Hvilken samfundsmæssig tilostand var USA i 1920'erne?

Hvilke faktorer havde indflydelse på krakket?

Hvor stor betydning havde den faste ejendoms investering på krakket? (Boligpriserne)

Hvor stor betydning havde Calvin Coolige på krakket, og hvor stor havde Herbert Hoover og Roosevelt?

Hvad betød det for USA's udenrigspolitik i årene op til 1937?

Hvilken betydning havde krakket på 2. verdenskrig?

Det er nogle få spørgsmål jeg tror kan hjælpe dig.. hvis du mangler yderligere hjælp, så skriv løs :)


Svar #2
02. juni 2009 af screezer (Slettet)

 fedt, fedt, fedt (= tusind tak

Med hensyn til kilder har jeg fundet nogle artikler fra The Guardian og håbede også der var nogle taler fra de forskellige præsidenter.

Du kender ikke til andre gode kilder vel?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juni 2009 af Hulgard (Slettet)

Jeg ved ikke hvor omfattende opgaven skal være, men den ubestridt bedste kilde til enmen er:

John Kenneth Galbraith, "Det store krak 1929"

Det er den bog der giver bedst forklaring på hele emnet, fra start til slut. Hvis du har tid, så læs den ! så sikrer du dig ihvertfald en god karakter :)

jeg linker lige bogen..

http://bibliotek.dk/vis.php?origin=sogning&field4=forfatter&term4=&field2=titel&term2=&field3=emne&term3=wall+street+krak&field1=fritekst&term1=&mat_text=&mat_ccl=&field_sprog=&term_sprog[]=&field_aar=year_eq&term_aar=&target[]=dfa

som sagt, så e-mail mig el. lign. hvis du får brug for hjælp....


Svar #4
02. juni 2009 af screezer (Slettet)

 Har læst den ;D men ellers mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. juni 2009 af *farmor* (Slettet)

- Der gives en redegørelse for hvad der skete på børsen, den 29 oktober 1929, på Wall Street, New York?

- Der foretages en analyse på baggrund af historiske kilder, af hvorfor der ikke var nogen der reagerede på Babson-knækket, 3 måneder tidligere?

- Der diskuteres hvilke konsekvenser Krakket på Wall Street, skabte for den amerikanske befolkning årene efter?
 

Sådan så min problemformulering ud, da jeg skrev opgaven om det emne i 2.g.. :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. juni 2009 af *farmor* (Slettet)

- Hvad var grunden til at det gik så galt?
- Hvor mange mistede job osv. Og hvilke konsekvenser fik det?
- Hvordan har krakket forbindelse til 2 VK?
- Hvem havde skylden for krakket på Wall Street?
- Hvordan fik Amerika rettet op efter krakket.?
- Hvorfor var der ingen der reagerede på de to krak der var tidligere?
- Hvilken indflydelse fik krakket på Europa i eftertiden.?
 

Det er også nogle probmfelter du kan tager fat på..


Svar #7
03. juni 2009 af screezer (Slettet)

 - Der foretages en analyse på baggrund af historiske kilder, af hvorfor der ikke var nogen der reagerede på Babson-knækket, 3 måneder tidligere?

Har egentligt lidt været det jeg har gået og manglet. Altså noget at kunne analysere på. 

- Hvordan har krakket forbindelse til 2 VK?

Hvad menes der med "2 VK"?

- Tusind tak, 

PS. hvad fik du for din opgave? og hvad skulle den fylde?


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. juni 2009 af *farmor* (Slettet)

hehe..jamen det var jo meget heldigt så :)

2 VK = 2 verdenskrig ;)

jeg mener jeg fik 7, og kan ikke helt huske side antal, om det var 6-8 eller 10-12.. tror jeg blander SRO pg dansk /historie sammen. Hvor meget skal i da skrive?


Svar #9
03. juni 2009 af screezer (Slettet)

arh lol (= 

Vi skal skrive 10 sider. Ville bare lige sikre mig at det ikke vil blive for bredt i forhold til antallet af sider. 

Men tak for hjælpen, skal have skrevet færdigt!


Brugbart svar (1)

Svar #10
04. juni 2009 af Hulgard (Slettet)

nåå... 10 sider.. det klarer du nemt.. :)

Held og lykke med det ihvertfald :)


Svar #11
04. juni 2009 af screezer (Slettet)

 Tak =) 

Hulgard vil du være mand for at se den igennem på et tidspunkt i aften? mere for at tjekke "overordnede fejl"? har haft lidt problemer da det er første gang jeg skriver en ren historieopgave.


Brugbart svar (1)

Svar #12
04. juni 2009 af Hulgard (Slettet)

Ja det skal jeg nok... hvornår skla den afleveres?.. har nemlig planer i weekenden..


Skriv et svar til: Krakket 1929 - Hvilken vinkel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.