Matematik

Bevis y2-ya / x2-x1

02. juni 2009 af zidane5 (Slettet)

Hej. er dette en rigtigt måde at bevise a på i en lineær funktion ?

y2 = ax2 + b

y1=ax1 + b

Y2=ax2

Y1=ax1

y2 = ax2-x1

y1

a = y2-y1 / x2-x1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2009 af kieslich (Slettet)

y2 = ax2 + b

y1 = ax1 + b       Træk den nederste fra den øverste:

y2 - y1 = ax2 - ax1 = a(x2 - x1)        sat a udenfor parentes

divider nu med (x2 - x1) på begge sider


Skriv et svar til: Bevis y2-ya / x2-x1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.