Matematik

Restgældsformel

02. juni 2009 af egovano (Slettet)

Hey!

Restgældsformlen er:

Rt = Kt - At = A0 * (1+r)^t - Y * (1+r)^t-1/0,04

Er der en som kan forklare mig formlens enkle dele? Handler det bare om at finde ud af hvor stor restgælden er? Altså Det samlede lånebeløb minus de ydelser man har betalt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2009 af mathon

gælden er Ao

gælden ført t terminer frem er Ao(1+r)t   

værdien af t ydelser = y*((1+r)t - 1)/r

restgæld umiddelbart efter t'te indbetaling
er

Ao(1+r)- y*((1+r)t - 1)/r


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2009 af mathon

...eller
a1 = y-Ao*r

og

restgæld = Ao - a1((1+r)t - 1)/r


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2009 af mathon

detaljer
se
 

Vedhæftet fil:restgæld_1.doc

Skriv et svar til: Restgældsformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.