Matematik

Overgangsformler

02. juni 2009 af fadime040692 (Slettet)

Jeg har problemer igen med nogle af spørgsmålene mht. mundtlig årsprøve ...

Under emnet Trigonometri, lyder en del af spørgsmålet på "Udled overgangsformlerne" ...

Mit spørgsmål er først og fremmest om man skal udlede dem allesammen, i tilfældet af at jeg trækker spørgsmålet, og hvordan man i alverden gør det ...

Nogle der kan hjælpe ? Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er overgangsformlerne?


Svar #2
02. juni 2009 af fadime040692 (Slettet)

Overgangsformler fortæller noget om enhedscirklen, f.eks. fortæller overgangsformlen sin(v)=sin(180-v) at sinus ikke kan kende forskel på spidse og stumpe vinkler ... Ved ikke hvad jeg ellers skulle sige om dem ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: De kan udledes ved at kigge på enhedscirklen. :)


Svar #4
02. juni 2009 af fadime040692 (Slettet)

Ved at kigge på enhedscirklen ? det lyder altså lidt forvirrende ... :)

nu fandt jeg bare at tilfældigt billede på nettet; http://www.lektier.org/images/b/b9/Formel-enhedscirkel.png du kan vel ikke bare prøve at udlede et af dem ? Den med sin(v)=sin(180-v) tror jeg godt at jeg er med på; er det ikke fordi de har den samme sinus værdi ? Så kan man bare vise to vinkler udfra den ... Er jeg langt ude ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2009 af mathon

x = r*cos(θ)
y = r*sin(θ)

x2 + y2 = (r*cos(θ))2 + (r*sin(θ))2 = r2(cos2(θ) + sin2(θ)) = r2

θ = tan-1(y/x)


Skriv et svar til: Overgangsformler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.