Studievalg og videregående studie

Er man mon for ung?

02. juni 2009 af pommesdeterres (Slettet)

Hej alle, jeg overvejer meget kraftigt at begynde på HA (fil.) - erhversøkonomi og filosofi på CBS til september (2009), men har også haft ideen om et sabbatår oppe og vende. Har overvejet om jeg i en alder af 18 år, er for ung til at begynde. Jeg er selvfølgelig klar over, at der som sådan ikke er nogen aldersgrænse, men jeg tænker mere i baner hvad angår modenhed osv. Ville det være en idé at vente et år? Og er der nogen der er klar over hvor gamle folk er i gennemsnit når de starter på CBS, eller just videregående uddennelser.

Mvh. Alexander


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2009 af Zipzap112 (Slettet)

På mit studie (medicin) startede vi her i vinters ca. 500, hvoraf jeg tror ca. 5 stykker var 18 år. Så det er en sjældenhed, og det varierer sikkert fra studie til studie, men i sidste ende afhængder det vel af, hvad du selv føler. Føler du selv, at du er klar til at kaste dig ud i en længerevarende uddannelse, eller har du gemt drømme om at se verden, så skal du lige overveje det en ekstra gang.

Ellers vil jeg sige, at man sjældent tænker så meget i aldersforskelle på studierne (med mindre de selvfølgelig er helt tydelig). Man falder hurtigt i hak med dem, man kommer til at studere med, og kommer hurtigt mere til at sammenligne sig med dem man er på semester med, frem for dem man nødvendigvis er på alder med.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2009 af sali10ae (Slettet)

Det kan være rigtig godt med et sabbatår. Du får virkelig læselysten og motivationen tilbage, og de der er mest "på" er som regel dem, der har haft en pause fra bøgerne.

Jeg holder også et sabbatår, inden jeg går videre - faktisk også til CBS. Så måske ses vi :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2009 af Zalam (Slettet)

#2

Godt klaret at vide hvad man får ud af at holde et sabbatår før man har haft et sabbatår ;)
 

Det afhænger primært af om du er klar til at starte. - Jeg overvejde selv sabbatåret, men da jeg var færdig følte jeg faktisk en stor lyst for at komme igang og derfor gik jeg direkte.

Der er selvfølgelig en aldersforksel, men den er vidtstrækkende i begge ender, - jeg startede bl.a. med en som var 35 så der er både dem som er meget ældre og dem som er unge.

Aldersforskellen synes jeg ikke gør noget i praksis.


Skriv et svar til: Er man mon for ung?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.