Dansk

HASTER EKSAMEN IMORGEN! :)

03. juni 2009 af millemusen21 (Slettet)

Heej allesammen.

Jeg står og skal til mundtlig eksamen i dansk i morgen på FSA niveau :)

Nu har jeg så lige et par spørgsmål, før jeg skal op.

- Er der en der kan forklare mig versefødder, tryksvage og trykstærke stavelser?

- Jeg ved erindringer hører under FIKTION   - og at essay, artikler, reklamer, læsebrev osv. under SAGPROSA.
 

Hvad hører digte og sange under, altså andet end lyrik?
Hvad med noveller? - Hvad hører under nonfiktion?
og så går jeg udfra folkeviser, folkeeventyr og kunsteventyr hører under faktion?

Eller er jeg helt galt på den?

På forhånd tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2009 af flowerpower-1 (Slettet)

Digte  og folkeviser hører inde under poesi (fiktion)

Noveller hører inde under prosa

Non.fiktion = sagd prosa = artikler, interviews, lærebøger, leksikon

^^ Er ikke helt sikker, men det står på et ark vi har fået udleveret (: held og lykke.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2009 af Christian C (Slettet)

Folkeviser går ind under digte, det ved jeg


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2009 af flowerpower-1 (Slettet)

Epik = roman, novelle, eventyr osv

Lyrik = digt folkevise sang salme osv

Drama = skuespil tv spil hørespil osv


Svar #4
03. juni 2009 af millemusen21 (Slettet)

Tusind tak for svarene! :D

Der er vel ikke en der kan forklare versefødder? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2009 af flowerpower-1 (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Versefod - her er et link, da jeg ikke selv har forstand på versefødder. good luck


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2009 af JJ-cool (Slettet)

versefødder har med digtets rytme at gøre - altså antallet af trykstærke og tryksvage stavelser pr. linje-

 EX: Dengang jeg drog afsted - hvis du læser denne linje op, vil du lægge tryk på gang, drog, sted - resten er tryksvagt

man taler om jamper og trokæer - jampe - tryksvag plus trykstærk, trokæ udtales med tryk på kæ - altså først tryksvag derefter trykstærk


Svar #7
03. juni 2009 af millemusen21 (Slettet)

tusind tak, måske forstår jeg det nu :)

Men hvad skal man sige til det, og kan man gøre det ved alle digte og folkeviser? :D


Skriv et svar til: HASTER EKSAMEN IMORGEN! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.