Matematik

Arealfunktion og stamfunktion

04. juni 2009 af l3th0n (Slettet)

Hello all

Jeg har et eksamensspørgsmål til mundtlig matematik B eksame, der lyder; Gør rede for sammenhængen mellem arealfunktion og stamfunktion. Så jeg gætter på, at jeg skal bevise A'(x)=f(x)?

Men det bevis jeg kan finde, virker umiddelbart lidt heftige til en MatB eksame, og bogen har selvfølgelig valgt at springe netop det bevis over.

Håber der er en, der kan hjælpe

/Bo


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2009 af leso_dk (Slettet)

Hvis der kun står "Gør rede" vil jeg tro at de ikke taler om et bevis.

Det lader mere til, at du skal forklare sammenhængen mellem stamfunktionen for f(x) og arealet under samme.

Her kan du eksempelvis komme ind på, hvordan man bestemmer arealet mellem to funktioner vha. stamfunktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2009 af morell18 (Slettet)

bevis er friviligt, men nødvendigt hvis man skal gør sig forhåbninger om at score 2 cifret.


Svar #3
06. juni 2009 af l3th0n (Slettet)

Okay, ja, der står godt nok "gør rede for", men det står der også ved alle andre spørgsmål, så tror der skal følge et bevis med.

#2

bevis er friviligt, men nødvendigt hvis man skal gør sig forhåbninger om at score 2 cifret.

Men ved morell18, eller en anden, hvordan beviset ser ud for A'(x)=f(x)? ville være lækkert, hvis der var en der vidste det.

/Bo


Svar #4
06. juni 2009 af l3th0n (Slettet)

Og kunne det tænkes, at det var sætningen A(x)=F(b)-F(a), der skulle bevises til mit mundtlige spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2009 af Malaari (Slettet)

Beviset kan findes her: http://www.hax.dk/pdf/b2integralregning.pdf


Skriv et svar til: Arealfunktion og stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.