Matematik

opsparingsannuitet

05. juni 2009 af linelll (Slettet)

Jeg skal bevise formlen for opsparingsannuitet;

An = A (1+r)n -1 / r.

 Hvordan skal jeg bevise det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Der er et bevis her: http://www.matlex.dk/rente.html#annuitetsbevis


Svar #2
05. juni 2009 af linelll (Slettet)

 Det er ikke den helt samme formel som jeg skal bevise... :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=676754


Svar #4
05. juni 2009 af linelll (Slettet)

 Det hjalp så overhovedet ikke på nogen måde! :)

Hvordan skal jeg bevise formlen for opsparinsannuitet? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2009 af mathon

...fik du overhovedet læst det færdigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2009 af mathon

formlen
er

An = y((1+r)n -1)/r

hvis det hjælper dig...


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2009 af mathon

1 + q + q2 + q3 + ............ + qn-2 + qn-1 = (qn - 1)/(q-1)

a + aq + aq2 + aq3 + ............ + aqn-2 + aqn-1 = a(qn - 1)/(q-1)

når specifikt a = y og q = 1+r
haves

y + y(1+r) + y(1+r)2 + y(1+r)3 + ............ + y(1+r)n-2 + y(1+r)n-1 = y((1+r)n - 1)/((1+r)-1)

= y((1+r)n - 1)/r


Svar #8
05. juni 2009 af linelll (Slettet)

 jeg har det kun på c.. 

så skal ikke forklare alt det der :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. juni 2009 af mathon

men du brugte udtrykket

"Det er ikke den helt samme formel, som jeg skal bevise... :/" i #2
...............

opsparingsformlen forklaret:
An = y*((1+r)n -1)/r

hvor
An er annuitetsværdien = den opsparede sum i kroner umiddelbart efter n'te indbetaling
y er den konstante terminsydelse i kroner
r er terminsrentefoden (r = p/100)
n er antal ydelser


Svar #10
06. juni 2009 af linelll (Slettet)

 tak det hjalp..
Men jeg forstår stadig ikke hvordan jeg skal bevise at formlen er korrekt. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. juni 2009 af mathon

...der bliver så ikke tale om et egentligt bevis
men snarere
om en sandsynliggørelse...
 


Skriv et svar til: opsparingsannuitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.