Matematik

Sinusrelationer for retvinklede trekanter?

05. juni 2009 af Bertram (Slettet)

Jeg har fået et råd om til mundtlig matematikeksamen (under spørgsmål, hvor cosinus- og sinus-relationerne skal bevises) at starte med at snakke om specialtilfældet ved sinusrelationerne når A = 90º, sin(90) = 1, men sinusrelationerne gælder da stadig i dette tilfælde eller hvad?

og hvad er det specille ved at tælleren bliver 1 når man tager sinus til 90 grader? jeg tænker lidt at hvis sinusrelationernerne ikke gælder for retvinklede trekanter, kan man så gå logisk videre og snakke om cosinusrelationerne som gælder for retvinklede trekanter også.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2009 af mathon

sinusrelationerne gælder for vilkårlige trekanter
og derfor også
for retvinklede trekanter

a/sin(A) = b/sin(B) = c

hvoraf
sin(A) = (a/c)

sin(B) = (b/c)
 


Svar #2
05. juni 2009 af Bertram (Slettet)

men så forstår jeg ikke hvad det er min matematiklærer synes er specielt ved retvinklede trekanter og sinusrelationerne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2009 af mathon

sin(A) = (a/c)

sin(B) = (b/c)          gælder specifikt for en retvinklet trekant (sin(C) = 1)

dvs
i en retvinklet trekant
gælder:

sinus til én af trekantens spidse vinkler
er lig med
forholdet mellem vinklens modstående katete og hypotenusen


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2009 af morell18 (Slettet)

kunne det evt være beviset for sinus relationerne han mener der skal du bruge sinus til retvinklet trekanter i forbindelse med en omskrivning i beviset.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2009 af mathon

...måske...


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2009 af padirts (Slettet)

Hvis du har en vinkel på 90o (hvilket du jo har i en retvinklet trekant), er sinus til den vinkel =1.

Ud fra sinusrelationerne kan du så sige, at:

a/sin(A)=b/sin(B)=c/sin(1)=c.

hvis vinkel C=90o ved du, at:

a/sin(A)=c

Isoler c ved først at gange med sin(A) på begge sider, og så divider med c. Så står der:

a/c=sin(A)

Eller, som du jo normalt kender det:

sin(A)=a/c


Svar #7
06. juni 2009 af Bertram (Slettet)

Det er sikkert det han mente. Tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Sinusrelationer for retvinklede trekanter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.