Religion

Religion eksamen

06. juni 2009 af baby3 (Slettet)

Hej alle!

Jeg skal op i Religion på mandag, og vi er en del som ikke ved noget som helst om hvordan den foregår? Så ville egentlig bare høre om der er nogen der har været oppe til religions eksamen eller der er nogen som ved hvordan den foregår? - Altså hvilken slags tekst man kan trække og hvad de forventer af en?

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe, for har ingen anelse om hvad det er jeg skal ind til?

- På forhand tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2009 af Johnny5 (Slettet)

Kig her:  https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=699801


Svar #2
06. juni 2009 af baby3 (Slettet)

Tak, men ville også gerne vide lidt om hvad de forventer af en og hvordan man skal gribe teksten an?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. juni 2009 af anmavo (Slettet)

Du kommer ind og trækker en tekst, som du så har 40 min til lave en disposition over. Når de 40 min er gået ,skal du så fremlægge hvad teksten handler om, dette tager 10 min. Herefter skal sensoren og din egen lære blive enige om en karakter.

Hvilken slags tekst du kommer op i kommer an på jeres pensum, niveauet eller hvad de forventer af kan jeg ikke svare dig på :p

Sådan foregår det på min skole, dog er der mulighed for at de vil stille dig nogle spørgsmål når du har frem lagt teksten.


Svar #4
06. juni 2009 af baby3 (Slettet)

Vi har kun 24 minutters forberedelse, og vi skal være inde i ca. 20 minutter..

Okay, men det kan da ikke tage 10 minutter at fortælle hvad teksten handler om?


Brugbart svar (2)

Svar #5
06. juni 2009 af Greensleeves (Slettet)

På mit gym. var det også sådan, at man havde 24 minutters forberedelse og ca. 20 minutters fremlæggelse.

Jeg trak en bibelsk tekst og en nyere perspektiveringstekst af Johannes Møllehave (altså indenfor kristendommen). Det var det eneste, ingen spørgsmål dertil, og teksterne fyldte samlet et A4 ark.
Ud fra det skulle jeg så finde det centrale budskab i teksterne som de havde tilfælles, i dette tilfælde var det så om kristendommens sindelagsetik.
Kort sagt forventes det, at du kan nogle fagbegreber og at du kan perspektivere til en anden religion (i mit tilfælde var det oplagt at perspektivere til jødedom og islam). Derudover at du har en baggrundsviden om religionen, hvor du kan inddrage forskellige ting der passer i konteksten; f.eks. om menneskesyn, gudssynet, noget om synd/frelse osv.
Men altså, det er svært at sige, hvad man konkret skal forberede sig i, noget er relevant for det ene emne, men ikke det andet. Kan anbefale at man kan sit stof, så skulle man da hvert fald være nogenlunde sikret ;-)


Svar #6
06. juni 2009 af baby3 (Slettet)

Mange tak for svaret :)


Brugbart svar (2)

Svar #7
06. juni 2009 af naunii (Slettet)

#5: Må jeg spørge om, hvad teksten af Johannes Møllehave hed? Og hvad det var for en bibelsk tekst, hvis du altså kan huske det? Jeg vil nemlig gerne prøve at øve mig til eksamen ved at prøve på 24min at analysere en tekst osv. Så håber du kan hjælpe mig :)


Skriv et svar til: Religion eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.