Det internationale område (DIO)

Konkurrence evnen

06. juni 2009 af Schii (Slettet)

Hej  :)

Jeg er igang med, at finde ting som kan påvirke konkurrenceevnen :) Derfor ville jeg hører om du havde en ide til hvad der kan påvirke konkurrenceevnen :)

Her er nogle af mine forslag:

Konkurrence (påvirkning)


Lønomkostninger: udgør en stor del af virksomheden omkostninger
- løn udviklingen i landene kan påvirke konkurrenceevnen (flytte produktionen --> lavere omkostning --> producere billigere, sælge varen billigere --> øget salg)
 

Produktiviteten: omkostninger ved, at producere kan være afgørende for prisen. Forbedre konkurrence evnen = arbejdskraft (styrke konkurrenceevnen)


Rente niveauet: Investere i kapital i kapital, varelager, maskiner.
Virksomheden har en renteudgift = jo højere rente, dyrere er det at finansere en aktivitet.
Derfor – en stigning i et lands renteniveau = forværre konkurrence evnen
 

Skatteniveau: betaling skat af indkomst.
Højt niveau = smitte på løn niveauet


Kvalitet og design: en konkurrence kompetence, sælge igennem mærket frem for prisen


Betingelser: skal leve op til betingelser, som konkurrenten (levering) – give bedre betingelser
 

Produktudvikling og forskning: Tilpasning af produkt til køberens behov – forny produktion, sortiment – ny teknologi = øget produktivitet
 

Miljøkrav + andre krav: krav indenfor arbejdsområdet kan skærpe produktiviteten. + krav til produkt.
Porters teori: løn + valutakurs ikke har den nødvendigvis en betydning

Producere hvad vi er gode til.

- på forhånd tak :) Hvis nogen kender til Porters international succes med de 4 forhold som gør landet konkurrencedygtigt - må i gerne sige til :) i er tvivl om hvad han mente som gavnede konkurrence evnen.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. oktober 2009 af haa (Slettet)

 Lønomkostninger: udgør en stor del af virksomheden omkostninger

- løn udviklingen i landene kan påvirke konkurrenceevnen (flytte produktionen --> lavere omkostning --> producere billigere, sælge varen billigere --> øget salg) Her er en misforståelse. Forskelen i lønomkostningerne fra det ene land til det andet land skyldes valutakursen og den skabes af Produktiviteten i det ene land frem for det andet. Dels kan marked mættes. Det giver ikke nødvendigvis større salg at sælge for billigt.     Rente niveauet: Investere i kapital i kapital, varelager, maskiner.  Virksomheden har en renteudgift = jo højere rente, dyrere er det at finansere en aktivitet. Derfor – en stigning i et lands renteniveau = forværre konkurrence evnen Det som er problemet lige-nu er risiko-villigheden. Hvormeget kan banken tåle at tabe.    Skatteniveau: betaling skat af indkomst. Højt niveau = smitte på løn niveauet Dette er ikke rigtigt. I store lande med lav skat, så betaler du det samme som i lande med høj skat, det skyldes at du så må forsikre dig for det som staten ikke dægger    Kvalitet og design: en konkurrence kompetence, sælge igennem mærket frem for prisen Det her er markedsføring. Ikke produktion. Ejeren af mærket, øger værdien af et podrukt ved hjælp af en kostbar markedsføring.   Produktudvikling og forskning: Tilpasning af produkt til køberens behov  Her må jeg fremhæve det problem at køberen er et mellemled til forbrugeren. Det vil sige at køberen af en fabriks produktion ikke er den samme som forbrugeren, og de to ikke har de samme behov.

Svar #2
14. oktober 2009 af Schii (Slettet)

Mange tak skal du have :)

Det er meget godt at tilføje lidt ekstra til noterne :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. oktober 2009 af haa (Slettet)

 Rente niveauet:

Står ofte i forhold til inflationen. Det er altså realelrenten, renten minus inflation som du kan bruge.

 Produktiviteten:

omkring 2000 så havde Bantex to ens virksomheder, en i England  og en i Danmark, begge med ca. 100 ansatte, mest ufaglærte. Men den danske afdeling solgte dobbelt (og fremstillede) så meget som den engelske.  Trods en korter arbejdstid. Hvorfor det? Her er det ikke høj teoklogi eller iland imod uland?


Skriv et svar til: Konkurrence evnen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.