Matematik

Stamfunktion

06. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Hejsa....jeg er så lige gået igang med at finde stamfunktioner...

Men jeg kan ikke forstå hvorfor brøken nogle gange skal vendes rundt!!?

Jeg har et eksempel:

f(x) = 6x^3 + 3x^2 + 3x - 9

F(x) = 6/3*6x^3+1 = 6/9^4 = 2/3^4...men opgaveløsningen siger den skal give:

3/2^4...det forstår jeg ikke lige helt!!....


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2009 af peter lind

Du skal bruge at a*xn+)/(n+1) er en stamfunktion til a*xn


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2009 af keg (Slettet)

altså x3 integreret = 1/4 x4  da dette udtryk diff giver 4*(1/4) x3 =x3

konstanten 6 går uforandret igennem


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2009 af niicki (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvad du mener med dit spørgsmål?? men hvis du skal finde stamfunktionen til den f(x) du oplyser så giver det: F(x)=3/2x4+x3+3/2x2-9x

formlen er : ∫ xadx= (1/(a+1))*xa+1+k hvor a ikke er = -1


Svar #4
06. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Hmmm...den model jeg bruger er:

F(x) = (1/n + 1)(x ^n+1)

F(x) = 6/3+6 X^3+1 = 6/9x^4 = 2/3x^4...hvordan kan den blive til 3/2 istedet for 2/3...??

Bruger jeg modellen forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2009 af mathon

∫k*xndx = k*(1/(n+1)xn+1 (+ C) = (k/(n+1))xn-1 (+ C)

∫(6x3 + 3x2 + 3x - 9)dx = (6/4)x4 + (3/3)x3 + (3/2)x2 - (9/(0+1)x1 =
(3/2)x4 + x3 + (3/2)x2 + 9x (+ C)


Svar #6
06. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Men hvad hvis man bruger håndregningsmodellen....

det skal vel give det samme...


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.