Matematik

pytagoras

06. juni 2009 af TilleTille (Slettet)

Hejsa (:

Jeg ska op i mundtlig matematik på onsdag.

Nogle der har nogle gode bemærkninger man kan sige til sencor omkring pytagoras.
så man kommer til at lyde lidt klogere...  (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2009 af Isomorphician

Du kunne bevise sætningen.

Du kunne nævne hvilke trekanter sætningen gælder for.


Svar #2
06. juni 2009 af TilleTille (Slettet)

okay :)

hvilke trekanter gælder sætningen for ?    :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2009 af morell18 (Slettet)

kun ret vinklet trekanter hvoir den rette vinkel er 90grader de 2 korteste sider kaldes for kateterne og den længeste side hypotonusen.hvis at du ved at formlen hedder kat2+kat2=hyp2 altså a2+b2=c2

hvis evt. os at du kan finde a eller b ved at isolere dem som en en lining, det gver altid fine bonus point på et c-niveau.


Svar #4
06. juni 2009 af TilleTille (Slettet)

Nå ja,  mange tak !


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2009 af linelll (Slettet)

Forklar først hvad siderne hedder.. modstående, Hosliggende og hypotenusen. 

Pythagoras sætning:
Hvis trekant ABC er retvinklet med vinkel c= 90 grader, gælder: a2 + b2 =c2 (2=i anden)

Kom med nogle eksempler til censor om hvad man gør hvis du skal finde c (hypotenusen), og du har kateterne..


Skriv et svar til: pytagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.