Matematik

bevis for løsningsformlen af 2.gradspolynomiet

07. juni 2009 af Amaliesofie (Slettet)

jeg skal til eksamen i morgen i mat b men mangler at få en sidste ting på plads. 

jeg skal bevise løsningsformlen for 2. gradploynomiet: 

er kommet hertil: 

4a^2x^2 +4abx+b^2= b^2 - 4ac

og skal omskrive til en kvadrat sætning, men jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre det ?

håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig , skal op i morgen !  


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Benyt at

(2ax+b)2 = 4a2x2 + 4abx + b2

til at omskrive højresiden i dine udregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2009 af mathon

4a2x2 + 4abx + b2 = b2 - 4ac = d

(2ax)2 + 2*(2ax)*b + b2 = d

(2ax + b)2 = d ........................


Skriv et svar til: bevis for løsningsformlen af 2.gradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.