Matematik

stamfunktioner

07. juni 2009 af Quijote (Slettet)

Jeg vil bare være helt sikker på at jeg har fanget den.

Når jeg skal differentiere x^2 så får jeg 2x, og når jeg skal integrere 2x så får jeg 1/3 * x^3

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af sebastian.k (Slettet)

ja


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2009 af mathon

∫ 2xdx = x2 + k


Svar #3
07. juni 2009 af Quijote (Slettet)

Okay :) tak

#2 self. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2009 af dokker (Slettet)

 Hej Mathon håber du kan hjælpe, har problemer med at forstå stamfunktion til polynomier? ved godt det ikke er det rette forum, men håber du ka hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2009 af mathon

#4

se


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juni 2009 af dokker (Slettet)

Kan du ikke forklare hvad der sker? har set ligningen før, men forstod den ikke


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. juni 2009 af mathon

hver enkelt led er af typen

c*xn

når der integreres, stiger eksponenten med 1

der skal så ganges med en koefficient, så en efterfølgende differentiation stemmer

(c*k*xn+1)' = c*xn

dvs

c*k*(n+1)*xn = c*xn         der divideres med c*xn  hvoraf

k*(n+1) = 1

og

k = 1/(n+1)

konklusion:
∫ c*xndx = c*(1/(n+1))*xn+1 = c/(n+1)*xn+1


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. juni 2009 af mathon

eks:

∫ 6x8dx = 6*(1/(8+1)x8+1 + k = (6/9)*x9 + k = (2/3)x9 + k


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. juni 2009 af dokker (Slettet)

det fordi jeg ska op i det, og vil gerne have 100% styr på det, vil det så sige at man ikke ska tage udgangspunkt i ax^2+bx+c?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. juni 2009 af mathon

nej det vil det ikke sige


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. juni 2009 af dokker (Slettet)

Kan du så ikke en aller sidste gang prøve at uddybe det en gang for alle, med eks. og bevis. for er helt lost, kan man godt sige..


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. juni 2009 af dokker (Slettet)

ps. har regnet lidt på det, er det bare beviset for hvad der sker når man differentiere? altså (1/n+1)x^n+1 ? tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. juni 2009 af dokker (Slettet)

fejl integrer


Skriv et svar til: stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.