Matematik

andengradsligning

08. juni 2009 af crew (Slettet)

 Hej ppl. 

er der en der vil prøve at vise hvordan man løser en anden gradsligning? Gerne med en diskriminat der er over 0, altså to løsninger. 

det er til en mundtlig B-niveau eksamen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2009 af mathon

2x2 - 2x - 12 = 0                        divider med 2

x2 - x - 6 = 0

a = 1
b = (-1)
c = (-6)

d = b2 - 4a*c = (-1)2 - 4*1*(-6) = 1+24 = 25 = 52

√(d) = √(52) = 5

x = (-b ± √(d))/(2a)

x = (-(-1) ± 5)/(2*1)

x = (1 ± 5)/2

x = 3   v   x = -2


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.