Matematik

Potensfunktion

08. juni 2009 af sadak (Slettet)

Jeg har funktionen: f(x) = b·xa

1. Redegør for, hvorledes tallet a i udtrykket y = b·xa kan beregnes, hvis vi kender to talsæt (x,y), der passer i ligningen.
2. Redegør endvidere efter eget valg for andre emner i tilknytning til potensfunktioner, f. eks. PwrReg eller løsning af ligningen c = b·xa.
 

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2009 af olise22 (Slettet)

a kan udregnes ved : a= log(y2)-log(y1) / log(x2)-log(x1)

Og PwrReg er regression på enten lommeregner, eller exel. Dvs. du har noget tal materiale (y og x- værdier), som ligger på en linje der tilnærmelsesvis er en potensfunktion.


Svar #2
08. juni 2009 af sadak (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.