Matematik

Ensvinklede trekanter

09. juni 2009 af stray (Slettet)

Hej alle ; )

Er der nogen der har nogle gode tips til hvordan man redegører for ensvinklede trekanter? Jeg vil gså meget gerne høre om forskellige emner man kunne tage op i forbindelse med det, f.eks. pythagoras sætning eller cos, sin og tan.

Phf tak : )


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2009 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=700204


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener men du skal vel starte med at vise kvile vinkler, der er ens og hvordan man ser at de er det.

Du kan vise et eksembel med ensvinklede retvinklede trekanter, hvor du lader den ene trekant have en side med længden 1 overfor den rette vinkel. Du kan så indtegne enhedscirkelen og vise sin og cos.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2009 af aysenur1 (Slettet)

Til det med ensvinklede trekanter kan du tale om forstørrelsesfaktoren:

k= a1/a=b1/b=c1/c


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.