Matematik

Den omvendte brøk?

09. juni 2009 af TrineFabricius (Slettet)

Hej

jeg har fået spørgsmålet:

Gør rede for hvordan division af to talpar A=(A0  A1)  og B=(B0  B1) fortages her: Division (A,B)= (A0 . B1 / A1 . B0) og forklar hvad det har med regning med brøker at gøre.

HJÆLP!

Er der nogen der har gode ideer til dette. Jeg forestiller mig at jeg skal forklare hvorfor vi ganger med den omvendte brøk når to brøker skal divideres.... men hvordan og er der mere i det!

Mvh

T.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2009 af Isomorphician

(a/b)/(c/d) =

(a/b)*(1/(c/d)) =

anden brøk forlænges med d:

(a/b)*(d/c) =

(a*d)/(b*c)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2009 af MN-P (Slettet)

talpar A=(A0 , A1) og B=(B0 , B1) du har vist glemt kommaet.

Førstekomponenten er tælleren og  andenkomponenten er nævneren

Ao/A1 : Bo/B1     forlæng med A1*B1

Ao*A1*B1/A1 : Bo*A1*B1/B1   forkort med Ahenholdsvis B1

Ao*B1 : Bo*A1

Jeg ville så skrive det som (A,B)=(Ao*B1 , Bo*A1

Håber det passer


Skriv et svar til: Den omvendte brøk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.