Matematik

Cosinusrelation - Bevis

10. juni 2009 af LouiseLG (Slettet)

Hejsa.

Jeg sidder lige og øver cosinusrelationerne og kan ikke helt forstå et "simpelt" led.

Det er helt i starten.

h2 = c2 - (b-x)2 og h2 = a2 - x2

Hvis jeg skulle bruge pythagoras på trekant nummer to, ville jeg få a2 + x2 = h2 altså positivt, hvad er det der går galt?

x står vel for b i trekanten:

Vedhæftet fil: Dok1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2009 af Isomorphician

x og h er kateterne, a er hypotenusen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2009 af ibibib (Slettet)

a er jo hypotenusen


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/174925


Svar #4
10. juni 2009 af LouiseLG (Slettet)

Nåh så a bliver hypotenusen og derfor, h2 +x2 = a2 og derfor a2-x2 ?

Okay så er det der fejlen lige var.

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2009 af morell18 (Slettet)

h2+x2=c2  og h2+(b-x)2=a2

hint: 2 kvadratsætnig til udregning af (b-x)2 


Skriv et svar til: Cosinusrelation - Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.