Matematik

Linearitet. HJÆLP

11. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

Jeg har nogle spørgsmål, som jeg skal forklare. Men kan simpelthen ikke komme frem til det, så håber i kan hjælpe mig.. :)

Hvordan ville i forklare..

- hvordan man kan bestemme ligningen for en ret linje, når to punkter på linjen er kendte


- hvordan man kan undersøge om en sammenhæng mellem to størrelser kan beskrives ved en lineær model. Illustrer gerne med et eksempel

- hvad der er specielt ved en ligefrem proportionalitet, gerne illustreret med et
eksempel


- hvordan man kan undersøge om en sammenhæng mellem to størrelser kan beskrives ved en lineær model. Illustrer gerne med et eksempel
 

Håber i kan hjælpe, På forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0:

1) a = delta y / delta x

2) Tegn datapunkter og prøv at fitte en ret linje.

3) Den går gennem (0,0).


Svar #2
11. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

Tusind tak.

Men hvad betyder a = delta y / delta x ?

og ved du mit spørgsmål "4" (- hvordan man kan undersøge om en sammenhæng mellem to størrelser kan beskrives ved en lineær model. Illustrer gerne med et eksempel )


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er samme spørgsmål som "2".

formlen er den måde man beregner stigningstallet for en ret linje igennem to punkter.


Svar #4
11. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

Nåh ja, hehe okay takker..

Men hver er delta y / delta x ? har ikk hørt om det før.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2009 af nade.b. (Slettet)

det er det samme  som hvis du siger: y2 - y1/ x2-x1. det er tilvæksten på y - aksen divideret med tilvæksten på x - aksen. = a  - hældningskoefficienten.


Skriv et svar til: Linearitet. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.