Matematik

Kvadrering

12. juni 2009 af NybyHansen (Slettet)

Hejsa, jeg har en opgave vedrørende arvelighed. Og til det har jeg gennemgået et bevis - men der er et led jeg ikke kan forstå:

√(p2 ) = 1- √(p0 )

ved kvadrering får vi:

p2 = 1 + p0 -2√(p0 )

jeg fatter ikke lige hvordan det kan ske. er der en regel jeg ikke kender?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2009 af mbujo (Slettet)

Err.. Jeg kan ikke lige helt se hvad det er du ikke forstår.

Du tænker måske på (a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab?

Eller hvad?  


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2009 af Diana_J (Slettet)

Du bruger reglen: (a - b)2 = a2 + b2 - 2ab

Dermed har du:

(√(p2))2 = p2

og

(1-√(p0))2 = 12 + (√(p0))2 - 2*1*√(p0) = 1 + p0 - 2√(p0)


Skriv et svar til: Kvadrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.