Matematik

Potensfunktion

13. juni 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

Hej mat-guys..

Jeg kan ikke rigtig forstå mine ejne noter :s

Fx = fremskrivningsfaktor i x

Fy = fremskrivningsfaktor i y

Der gælder: Fy = Fxa

                       Fx =  a^√Fy    (a roden af Fy)

Kan tænke mig til at det har noget med potensfunktionen f(x)=bxa at gøre, men hvad er jeg i tvivl om...

Håber i kan/gider og hjælpe mig!

På forhånd tak!



Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Hvis x vokser med 20% så er Fx=1,20. Du kan benytte formlen til at beregne Fy og derefter omregne til procent.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2009 af mathon

Fx = a^√Fy (a roden af Fy)   gælder kun når a er hel


brug:
Fx = Fy1/a


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.