Matematik
Monotonilinje
12. december 2004 af
**Hellagood** (Slettet)
Jeg skal finde ud af hvornår f(x) = 8X^3-9X^2-6X+2..
Først finder jeg den afledede: f'(x) = 24x^2-18x-6
Herefter løser jeg den som en 2.gradsligning og får x1 = 1, x2=-0,25. Så laver jeg en monotonilinje men jeg finder at f er stigende i alle intervaller da f'(-0,3), f'(-0,5) og f'(2) alt sammen giver positive værdier.. Det kan da ikke være rigtigt... Håber der er nogen der kan hjælpe!
Først finder jeg den afledede: f'(x) = 24x^2-18x-6
Herefter løser jeg den som en 2.gradsligning og får x1 = 1, x2=-0,25. Så laver jeg en monotonilinje men jeg finder at f er stigende i alle intervaller da f'(-0,3), f'(-0,5) og f'(2) alt sammen giver positive værdier.. Det kan da ikke være rigtigt... Håber der er nogen der kan hjælpe!
Skriv et svar til: Monotonilinje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
