Matematik
Mat hjælp
12. december 2004 af
**Hellagood** (Slettet)
Jeg har f(x) = x + (1/x) + a, a er konstant.. Jeg skal finde ud af hvornår den er aftagende og voksende.. Jeg har differentieret den til f'(x)=1+(-1/x^2).. Hvordan løser man den som en andengradsligning??
Svar #1
12. december 2004 af Lurch (Slettet)
du skal finde ud af hvornår f'(x)=0
dvs du får
1 - 1/x^2 = 0
1 = 1/x^2
x^2 = 1
dvs du får
1 - 1/x^2 = 0
1 = 1/x^2
x^2 = 1
Svar #4
12. december 2004 af **Hellagood** (Slettet)
Okay igen igen noget jeg ikke fatter.. :)
Jeg skal differentiere f(x) = (x-2)/sqrt(x)
Jeg er kommet frem til ((1*(sqrt(x))-(x-2)*(-1/x^2))/(sqrt(x))^2 Men så sys jeg, jeg er gået lidt i stå.. Hvordan forkortes den?
Jeg skal differentiere f(x) = (x-2)/sqrt(x)
Jeg er kommet frem til ((1*(sqrt(x))-(x-2)*(-1/x^2))/(sqrt(x))^2 Men så sys jeg, jeg er gået lidt i stå.. Hvordan forkortes den?
Svar #5
12. december 2004 af Lurch (Slettet)
du har differentieret sqrt(x) forkert
det giver IKKE -1/x^2, men
1/(2*sqrt(x))
det giver IKKE -1/x^2, men
1/(2*sqrt(x))
Skriv et svar til: Mat hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
