Matematik

Bevis!!!? Hjælp!

14. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Hej!

Jeg har alvorligt brug for lidt forklaring af beviset for toppunktsformlen!!! Jeg vil være jer evigt taknemmelig, hvis I bare ville forklare mig HVORFOR man skriver som man gør i løbet af beviset (jeg fremhæver de steder med fed som jeg ikke forstår hvor kommer fra og som jeg inderligt ønsker en forklaring af):

f(x) = ax2 + bx + c = 0

f (-b/2a + h) = a (-b/2a)2 + b (-b/2a) + c

a (-b/2a + h2  + 2-b/2a * h) -  -b2/2a + bh + c

- a*b2/4*a2 + ah2 - bh - b2/2a + bh + c               vil i forklare mig hvor bh kommer fra?

- b2/4a + ah2 - 2b2/4a + c

-b2/4a + ah2 + 4ac/4a                                           hvor forsvandt 2b2/4a hen????!

-b2 + 4ac / 4a + ah2

-(-b2 - 4ac) /4a + ah2

-d/4a + ah2

Nogen som kan forklare mig det jeg har understreget???? Kan beviset, men har bare lige brug for at I forklarer mig hvordan jeg kommer fra det ene til det andet!!

Smil Marie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2009 af Duffy

Hvordan kommer h ind i billedet??????????!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2009 af Duffy

Jeg ved godt, hvor du laver fejl, men jeg vil gerne have at du selv indser fejlene. Så vil du bedre forstå, hvad der sker.

Så til at starte med må du forlare hvordan variablen h kommer ind i billedet.

Hvorfor indgår h ikke på højre side i anden linie?

f (-b/2a + h) = a (-b/2a)2 + b (-b/2a) + c


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2009 af 28994 (Slettet)

Jeg kan give dig et lettere bevis.

 


Svar #4
15. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Hmmm ... det er min lærer som har vist mig beviset ... og jeg er en smule lost! Har bare nedfældet hvad han har skrevet :s !


Svar #5
15. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Rigtig sødt af dig 28994 ... men det er beviset for andengradsligningen ... ikke toppunktsformlen som jeg skal bruge!


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2009 af Duffy

h indgår ikke i udregningerne. Du blander beviser omkring grænseværdier ind i det ! ! !

SE HER:

Kig under overskriften  "Toppunkt i et andengradspolynomium"

http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradspolynomium


Skriv et svar til: Bevis!!!? Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.