Matematik

Enhedscirklen ?

15. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Hej.

Hvor i alverden kommer sin, cos og tan ind i billedet, når man taler om enhendscirklen? Jeg har fuldkommen glemt ALT om emnet, og efter at have googlet det er jeg bare endnu mere lost :s ..

Gerne forklaret letforståeligt!

Smil M.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af cabjerg (Slettet)

Enhedscirklen er en særlig cirkel, der anvendes i forbindelse med trigonometri. Enhedscirklen er kendetegnet ved at dens radius er 1, og indlagt i et retvinklet koordinatsystem, har den centrum i origo, altså (0,0). Vinklen mellem X-aksen og en radius benævnes v.

Det punkt som radius med vinklen v fra X-aksen danner ved skæring med cirklens omkreds, kaldes retningspunktet til vinklen v. Retningspunktet har koordinaterne (cos v, sin v), hvilket betyder, vi kan definere de trigonometriske funktioner grafisk vha. enhedscirklen:

Cosinus til vinklen v er X-koordinaten til retningspunktet til v.
Sinus til vinklen v er Y-koordinaten til retningspunktet til v.
Tangens defineres som :, men kan også findes vha. enhedscirklen: Der oprejses en lodret tangent til cirklen igennem (1,0) og tegnes en ret linje gennem (0,0) og retningspunktet til v. Skæringspunktet mellem denne linje og den oprejste tangent vil så have koordinaterne (1,tan v).

Radianvinklen svarende til vinklen v, er buelængden på enhedscirklen fra (0,0) til retningspunktet til v.

Enhedscirklens omkreds er 2*π; dens areal er π.
 


Brugbart svar (3)

Svar #2
15. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Her er noget ;)

Vedhæftet fil:cirkel.pdf

Svar #3
15. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Hej begge! - ser super ud - er bare ikke helt så dygtig, så jeg sprøger lige lidt mere ;)

Style: på din vedhæftede fil er a = sin, b = cos, c = tan? Eller??


Brugbart svar (3)

Svar #4
15. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

#3 Du kan jo kalde dem, hvad du vil, Marie ;)

Jeg sender dig lige en jordnær definition af dem.


Svar #5
15. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Hehe - tusind tak ;)


Brugbart svar (3)

Svar #6
15. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Her:)

Vedhæftet fil:Til SommerMarie.pdf

Svar #7
15. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Tak Style ;)


Skriv et svar til: Enhedscirklen ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.