Matematik

Logaritmer!!!

15. juni 2009 af linea01 (Slettet)

Jeg læser op til en eksamen, og skal forbrede følgende spørgsmål:

Logaritmer
Gør rede for 10-talslogaritmen. Bevis nogle af regnereglerne for logaritmer – logaritmen til (1)
et produkt, (2) en brøk eller (3) en potens.
Redegør for anvendelsen af logaritmer til løsning af ligninger.

Jeg håber, I kan give nogle gode noter eller hjælpe mig på vej, da jeg ikke har noget om dette emne selv :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2009 af Dynin (Slettet)

#0 regnereglerne er lige til, når du udnytter de elementære potensregneregler og at a=10log(a) for a>0 .... fx

(1) log(xy)=log(10log(x)10log(y))=log(10log(x)+log(y))=log(x)+log(y)

...(2) følger af (1) ved at bemærke at x/y=xy-1


Skriv et svar til: Logaritmer!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.