Matematik

Linearitet

17. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

Har fået mine eksamens-spørgsmål til matematik.. Men er simpelthen gået i stå, så ville høre om i kunne hjælpe med disse spørgsmål.

Spørgsmål 1) Hvordan kan man ud fra ligningen for en ret linje tegne linjen i et almindeligt koordinatsystem?

Spørgsmål 2) Betydningen af konstanterne a og b i ligningen for en ret linje

Spørgsmål 3) Hvad er der specielt ved en ligefrem proportionalitet?

Spørgsmål 4) Hvordan kan man undersøge om en sammenhæng mellem to størrelser kan beskrives ved en liniær model?

I MÅ MEGET GERNE GIVE EKSEMPLER :)

Håber i kan hjælpe, for er virkelig helt lost..

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2009 af Vensa (Slettet)

1) Ved ikke om det holder, men du kan lave et sildeben, hvor X = 1, 2, 3 .. osv. og så ud fra ligningen regne y ud. Når du har væedierne, kan de tegnes ind i et koordinatsystem.

2) a er hældningskoefficienten, dvs det y stiger med, når x stiger med 1.  Hvis man har koordinaterne (1,1) og (2,3) er a=2, fordi y stiger med 2, når x stiger med 1.

b er skæringen med y-aksen, altså der hvor grafen rammer den lodrette akse i koordinatsystemet.

3) Ligefrem proportionalitet er en graf, hvor b=0.  Her kan funktionen skrives y=ax.

4) Den er jeg ikke sikker på. Du kan lave en lineær regression på din lommeregner, men det må du vel ikke til en mundtlig eksamen. Hvis x stiger med det samme hele tiden, kan du i hvet fald tjekke, om y også gør det. Ellers kan du måske prøve at beregne a ud fra flere punkter på grafen og se, om den er den samme hele tiden.


Skriv et svar til: Linearitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.