Matematik

Faktorisering af andengradsligning

17. juni 2009 af chriz89 (Slettet)

Hejsa,

findes der en venlig sjæl, der vil hjælpe mig med at faktorisere udtrykket:

f(x) = x^2 - 2x + 1

Jeg er ikke helt klar over, hvad faktorisering egentlig indebærer, så en lille forklaring til ville være super =)

På forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2009 af mathon

f(x) = x2 - 2x + 1 = x2 - 2*x*1 + 12 = (x-1)2 = (x-1)*(x-1)

................

a*b = c
hvor
a og b kaldes faktorer


Svar #2
17. juni 2009 af chriz89 (Slettet)

Tusind tak =)


Svar #3
17. juni 2009 af chriz89 (Slettet)

Kan det så passe at paraplens skæringspunkt med x-aksen er 1, altså x = 1?

Diskriminanten er d=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2009 af mathon

...parablens røringspunkt med x-aksen er (1,0)


Skriv et svar til: Faktorisering af andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.