Matematik

difentialregning

17. juni 2009 af præsi_b (Slettet)

Jeg sidder lige og forbereder mig til mat mundtlig eksam på b-niveau - håber en kan hjælpe mig med dette spørgsmål: gør rede for sammenhængen mellem differentialkvotiente og væksthastighed?
Jeg er helt blank


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2009 af peter lind

Differentialkvotienten er simpelt hen væksthastigheden, hvor begge dele giver mening. Fra fysik ved du formodentlig at hastigheden er ds/dt. dvdt angiver tilsvarende  hastighedensændringen af hastigheden. Ved radioaktive henfald angiver dN/dT den hastighed som antal kerne forsvinder med.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2009 af mathon

hvis y = f(t)
er
v = dy/dt = f '(t)

væksthastigheden


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2009 af mathon

...når t er tiden


Svar #4
17. juni 2009 af præsi_b (Slettet)

uh... det forstår jeg slet ikke. er virkelig håbløs - kan i ikke forklare det mere sammenhængene. forstår godt det med radioaktivitet


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2009 af SimonVit (Slettet)

Differentialkvotient udtrykker hældningen i et punkt P. Hvis man fx. snakker om en populations vækst udtrykt ved tiden t, siger man at væksthastighed til tiden t er lig differentialkvotienten til t0. alt i alt er det bare et andet ord for hældning.


Svar #6
18. juni 2009 af præsi_b (Slettet)

SimonVit - tusind tak (: jeg er med!


Skriv et svar til: difentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.