Oldtidskundskab

Hvornår levede Homer?

18. juni 2009 af P.L. (Slettet)

Hvornår mener man at Homer levede??

Jeg har om Iliaden, og hvis jeg trækket den skal jeg fortælle om hvornår den er skrevet under min præsentation...

Den er nedskrevet af homer omkring 500 tallet, men skildre den trojanske krig som foregår omkring 1200tallet i den mykenske tid... Er dette ikke korrekt? og skal jeg så fortælle om den mykenske tid eller om tiden hvor homer nedskrev den altså omkring 500 tallet??

Kunne godt bruge noget hjælp, på forhånd tak:)


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. juni 2009 af Loneeee (Slettet)

Grunden til den er nedskrevet så mange år senere er fordi skriftsproget først opstod i 740 f.kr. og før det var både Iliaden og Odysseén gamle sagn der blev opført af sangere, og de blev begge to skrevet ned i slutningen af kolonitiden af Homer (med cirka 50-100 års forskel). Det skal lige siges at man ved ikke om Homer har levet og hvis han har, hvornår han har levet. det skyldes tidsforskellen, så muligvis er det to forskellige forfattere, men det er blevet en gammel græsk tradition at kalde forfatteren for Iliaden og Odysseén for Homér.

Så en god idé ville måske være at fortælle om den mykenske tid hvor det foregik, men pga. det var et sagn i så lang tid, og blev først skrevet ned i kolonitiden, har det haft en indflydelse på udformningen af historien. altså der kan være nogle træk fra kolonitiden i historien :)

Håber det kan bruges


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. juni 2009 af Kasper S (Slettet)

Ifølge den danske forsker Minna Skafte Jensen er Iliaden og Odysseen nedskevet omkring 540-515 f.v.t.
Folkemyten omkring Iliaden og Odysseen er nok startet i det 8årh. f.v.t. og traditionelt tillægger man en mand ved navn Homer æren for at have skrevet synget dem begge.

Det er et følsomt emne og der er mange hårdnakkede debatører med meninger om hvornår de er skrevet. Fælles er dog at det hele er antagelser da vi jo faktisk ikke ved det.


Skriv et svar til: Hvornår levede Homer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.