Matematik

renteformlen

18. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

Hvis jeg skal beregne slutbeløb er det så denne formel jeg ska bruge, Kn = K0(1+r)^n ?


Og hvis jeg skal bergene Startbeløb, K0= Kn/(1+r)^n?


Antal år, n = 1n(kn/k0)/1n(1+r) ?


Antal terminer (per år), r = n(kvadratrod af) Kn/k0 -1 ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2009 af mathon

Kn = Ko(1+r)n

Ko = Kn(1+r)-n

n = ln(Kn/Ko)/ln(1+r)  antal terminer

(1+r) = n√(Kn/Ko) og p = 100r

r = n√(Kn/Ko) - 1

p = (n√(Kn/Ko) - 1)*100    ( p% = p% p.a.)


Svar #2
18. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

tak. er du ikke sød at skrive ud fra dem, hvad der beregner hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2009 af mathon

Kn er slutkapitalen
Ko er begyndelseskapitalen
n er antal terminer
(1+r) er fremskrivningsfaktoren
r er rentefoden (decimaltal)
p er terminsrentesatsen (i procent) = 100r


Svar #4
18. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

tusind tak.


Svar #5
18. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

Kan du fortælle mig hvad Kn = K0 * (1+r)n helt præcis skal bruges til ? I hvilke forbindelser..


Svar #6
18. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

r, er det ikke vækstraten ? eller er rentefoden og vækstraten det samme :s ?


Skriv et svar til: renteformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.