Matematik

Variabelsammenhænge - TIP?

21. juni 2009 af KIEbenne (Slettet)

Hej folkens.

så der læsetid til den sidste uge med eksamen. HELD OG LYKKE!

Jeg mangler lige lidt hjælp til etenkelt spørgsmål jeg ikke forstår til matematik åsprøve.

Anvendelsr af regnereglen log(ax) = x * log(a) til isoation af x i ligningen y = b*ax

Kan du hjælpe mig?! TAK!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2009 af mathon

log(y) = log(b*ax) = log(b) + log(ax) = log(b) + x*log(a)

som ved brugaf faktor- og addend-ombytning
kan skrives

                            log(y) = log(a)*x + log(b)

                                  Y = A*x + B
med
Y = log(y)
A = log(a)
B = log(b)


Svar #2
21. juni 2009 af KIEbenne (Slettet)

Er det så bare det jeg skal skrive på tavlen hvis jeg trækker det emne hvor et af underspørgsmålene er det der? Er det ikke længere?


Skriv et svar til: Variabelsammenhænge - TIP?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.