Matematik

binominalfordeling

22. juni 2009 af nade.b. (Slettet)

hej skal til eksamen i mat. i morgen og har et spørgesmål: gør rede hvad man forstår ved et binominalfordelt     materiale???? :o   nogen der kan hjælpe mig!!!!!!!!?????


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. juni 2009 af TDJ86 (Slettet)

Hejsa..

Så vidt jeg ved, er det sandsynlighedsregning og du skal fortælle om det, fx vha en tegning, hva er det mest sandsynlige den lander på? Dvs. hvis man slår 10 gange, hva er det mest sandsynlige så.

Er lidt rusten, men håber det hjalp lidt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. juni 2009 af lallenalle (Slettet)

binomialforsøg har sandsynlighedsfeltet (u,p) hvor u er udfaldsrummet. Der findes kun to udfald nemlig "succes" eller "fiasko". P er er funktion der beskriver sandsynlighederne for de enkelte udfald P(u1) = p derfor er P(u2) = 1-p. Da der gælder at ∑ P(ui) = 1 . Hvor summer løber fra 1 til n i dette tilfælde 2. 

Derudover skal følgende være overholdt: 

Samtlige hændleser er uafhængige af hinanden. 

sandsynlighederne er ens ved vært "forsøg" 

der udføres n forsøg. 

På baggrund af dette kan man beregne punktsandsynlighederne for binomialfordelingen X~(n,p) hvor n er antal forsøg og p er sandsynligheden for succes vil skriver : 

f(xi) = P(X=xi) = K(n,xi)*p^xi*(1-p)^(n-xi) for  


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. juni 2009 af Dynin (Slettet)

#0 der laves n uafhæninge forsøg hvor der i hvert forsøg kun er to mulige udfald (tænk plat og krone med kast af en mønt), kald disse 1 (krone=succes) og 0 (plat=fiasko), som ved hvert forsøg har samme sandsynlighed, dvs udfaldet 1 (krone) har ssh p og udfaldet 0 (plat) har ssh 1-p. Når de n forsøg er udført er et naturligt spørgsmål hvad er ssh for at der er k≤n udfald med 1 (krone) ... ved brug af tælletræer eller mængdebetragtninger (kombinatorik) ses let at

ssh'en for k udfald med krone = K(n,k)pk(1-p)n-k

Denne punktsandsynlighed beskriver en fordeling der kaldes binomialfordelingen.

FORMELT Er X1,...,Xn iid med P(Xi=1)=p=1-P(Xi=0) så er P(X1+...+Xn =k)=K(n,k)pk(1-p)n-k og man siger at X1+...+Xn er binomialfordelt med parametre (n,p) og skriver X1+...+Xn~Bin(n,p)


Skriv et svar til: binominalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.