Matematik

isolering, mat

14. december 2004 af Vibeke 20 (Slettet)
Jeg skal isolere x i følgende ligning: (x+2)/(2*x*sqrt(x)) = (8/3).. Nu har jeg prøvet 100 gange og det funker slet ikke.. Ved det skal give 4 så det var mere udregningerne jeg er interesseret i.. Håber der er en der kan hjælpe..! Kh

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2004 af Mikziel (Slettet)

Hvorfra ved du at det skal give 4?
hvis du bruger funktionen "solve()" på din lommeregner giver den resultatet:
x=0,623

Svar #2
14. december 2004 af Vibeke 20 (Slettet)

Fordi hvis jeg sætter 4 ind i(x+2)/(2*x*sqrtx)giver det (3/8)..

Svar #3
14. december 2004 af Vibeke 20 (Slettet)

Hov undskyld det er mig der har skrevet forkert i #1.. Den skal være lig (3/8)...

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2004 af Moderatoren

det er vel heller ikke det samme..

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2004 af Mikziel (Slettet)

ja ok nu skriver du, (3/8) men i
#1 (8/3) :)
Er det så det ene eller det andet du gerne vi have løst?

1:(x+2)/(2*x*sqrt(x)) = (8/3)

eller

2:(x+2)/(2*x*sqrt(x)) = (3/8)

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2004 af Moderatoren

nåeh ok!

Svar #7
14. december 2004 af Vibeke 20 (Slettet)

Det er 2'eren der er rigtig det er mig der har dummet mig..

Svar #8
14. december 2004 af Vibeke 20 (Slettet)

Altså (x+2)/(2*x*sqrt(x)) = (3/8)..

Svar #9
14. december 2004 af Vibeke 20 (Slettet)

Slet ikke nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. december 2004 af Mikziel (Slettet)

Her er så løsningen:
(x+2)/(2*x*sqrt(x)) = (3/8)
x+2 = 0,375*2*x*sqrt(x)
x+2 = 0,75x*sqrt(x)
(x+2)^2 = (0,75x*sqrt(x))^2
x^2+2^2+4x = 0,5625x^3
-0,5625x^3+x^2+4x+4 = 0
Du ender altså med en 3.gradsligning
Den kan du så løse, jeg har ikke arbejdet med 3.gradsligninger, og kan derfor desværre ikke hjælpe mere, håber du får noget ud af det,

på denne side er der en gennemgang af hvordan man løser 3.gradsligninger

Mikziel

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. december 2004 af Mikziel (Slettet)

ups... linket kom ikke med:
http://www.grode.dk/ligning.htm

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. december 2004 af Dunnar (Slettet)

hvis x skla isoleres skal det vel være lig -4, ellers er x jo ikke isoleret...

Skriv et svar til: isolering, mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.