Dansk

God til faget?

25. juni 2009 af snuller-puller (Slettet)

Jeg har virkelig prøvet at gøre mit bedste i dansk, men jeg er åbenbart uduelig, da mine karakterer ligger omkring 4-7. Det vil jeg gerne ændre markant! Så mit spørgsmål er ganske enkelt. Hvor skal jeg starte? :)
Hvad skal jeg gøre for at blive god til faget? Nogle råd? Bøger? læsning? Whatsoever?

Det gælder mundtligt såvel skriftligt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Faktisk vil jeg mene det kommer meget an på den lærer du har ... jeg har fx en lærer, som tager det ganske roligt, er opmuntrende, og giver os fine karakterer hvis vi bare forsøger ... derudover har jeg draget meget nytte af internettet og dets goder ;)


Svar #2
25. juni 2009 af snuller-puller (Slettet)

Og dér ligger mit problem :). Hvor meget jeg end prøver i det skriftlige, kan jeg ikke få højere, OG DET RESPEKTERER JEG, såfremt opgaven ikke er mere værd! MEN får jeg ikke konstruktiv  kritik kan jeg ej heller blive bedre.

Dansk mundlig er jeg bare total lost. Det, at analyserer generelt stinker jeg til og ønsker blot nogle steder at starte for at blive bedre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2009 af Divus Iuvenis

Mit forslag ville være at stille din lærer dette spørgsmål.. Derved får du forhåbentlig at vide hvad din lærer ligger vægt på, samt får gjordt ham opmærksom på at du forsøger at få bedre karakterer. Så lægger han også mere mærke til dine forbedringer..

Ellers ville jeg råde dig til at få styr på hvad der definerer specifikke litterære perioder, og måske endda forsøge at lære hvilke store danske forfattere der er i den periode. Derved kan du altid lave en generel sammenligning mellem evt. udenlandske eller mere ukendte forfattere til dem som du allerede kender indenfor perioden.

Men jeg synes virkelig at du skal tage dig en lille snak med din lærer

-DI


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juni 2009 af DennisDeH (Slettet)

Måske skal du bare tage en anden type opgave, eller løse opgaverne på en anden måde end du gør?

Når jeg fx skriver en stil, hvilket jeg hader, så bliver det for det meste noget hvor jeg på en eller anden måde gør det humoristisk eller personligt, det virker udemærket, har vist ikke fået under 12 endnu i år ;). Man skal gøre det man er god til, ikke det man er dårlig til, skriv på en måde som du selv synes er god, og et personligt træk skader aldrig. Men ellers skal din grammatik, tegnsætning, kendskab til det danske sprogs opbygning, og genrenes træk, almen viden, osv. også være superb. Skriv alsidigt og varieret. Og når du analyserer en tekst, er det altid en god idé at bruge en model (se www.textanalyse.dk), det letter arbejdet betragteligt.

Mht. det mundtlige. Hvis du ikke allerede gør det, så lav altid en disposition! Forklar hvad din opgave er! Generelt så skal du altid bruge strukturen "Introduktion --> Hoveddel --> Konklusion" ;)


Svar #5
25. juni 2009 af snuller-puller (Slettet)

Jamen jeg talte netop med hende i dag. Og da hun sagde, jeg skulle lyde som den professionelle skribent, spurgte jeg, hvordan og hvorledes jeg skulle udtrykke det, men jeg fik intet svar :S. Men at jeg fik muligheder for at forbedre det i de kommende år. Problemet er, hver gang jeg har spurgt hende om noget specifikt for at forbedre mig, har jeg ikke fået et konkret svar, men mere det, at jeg skal tage det roligt og fokusere på fejlene, da de er vigtigst, så jeg kan blive bedre. Men hvis jeg ikke kan se, hvor det går galt, kan jeg jo ikke rette op på det.

#4, på gymnasiet er det sjældent du selv kan vælge hvilken type opgave (medmindre læreren giver dig et eksamenssæt), og derfor er det altid nogle specifikke opgaver inden under en genre vi får stillet. Derfor, I want to know how I get better in general :/.

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. juni 2009 af DennisDeH (Slettet)

#5

Du kan stadig bruge de principper jeg skrev ;). Når jeg laver en analyse af en roman vi har læst, så bruger jeg samme sprog og samme fremgangsmåde som når jeg skriver et essay (vi skriver heldigvis ALDRIG historier på HTX!!).


Svar #7
25. juni 2009 af snuller-puller (Slettet)

Jo tak :). De stikord har jeg dog læst, hørt og bemærket adskillige gange. Jeg ønsker dog at kende til "kunsten" at kunne disse ting, så det i sidste ende munder ud i, at jeg kan disse færdigheder.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. juni 2009 af DennisDeH (Slettet)

Ved sq ikke om der er nogen kunst... hehe.

Übung macht meister som man siger hernede hvor jeg er fra. Tror ikke opskriften på den perfekte opgave står nogen steder. Prøv evt. og kig på undervisningsministeriets bekendtgørelse for Dansk A (på STX går jeg ud fra?) og se hvad det forventes at du skal kunne.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Hvad med fx at tjekke nogle af de opgaver til 12-taller herinde og se sproget i dem? Måske kan det inspirerer dig - det bliver jeg i alt fald!


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. juni 2009 af singlewoman41 (Slettet)

Kan anbefale Litteraturens veje er en rigtig god grundbog til dansk og den kan åbne næsten alle tekster.


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Enig med singlewoman41 - den er super til at danne sig et overblik i dansk!


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. juni 2009 af AfricaGirl (Slettet)

være glad for du får 4 og 7 . jeg får ALTID 02!

og vil også øve mig og blive god til både skriftlig og mundtlig.


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. juni 2009 af Sally24 (Slettet)

Det hjælper i hvert fald mig, at jeg interesserer mig for opgaven fx i stil. Mundtlig dansk elsker jeg, for jeg elsker at analyser tekster osv (:. Hvis du kan lide faget, kan du sagtens blive god til det.


Skriv et svar til: God til faget?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.