Studiejob

Beretninger fra et sommerferiejob

17. april 2006 af Signe_stud.komm. (Slettet)

Tankerne om eksamen er så småt begyndt at fylde hovederne hos de fleste. Og ja, de ligger og lurer lige rundt om hjørnet, men på den anden side venter en velfortjent sommerferie. Syv uger uden lektier, uden undervisning og uden deadlines lyder umiddelbart himmelsk, men faktum er jo, at det er djævelsk lang tid, hvor der ikke sker ret meget, da alle er på ferie. I denne udgave af Studieportalens nyhedsbrev bringer vi lidt hyggelig læsning, hvor fem brugere af Studieportalen.dk fortæller om deres sommerferiejob, hvordan de fik det og ikke mindst, hvad de mest af alt drømmer om at kunne arbejde med i sommerferien.

Vi vil i den forbindelse opfordre dig, som mangler inspiration til, hvilke muligheder der er i forhold til sommerferiejobs, til at gøre brug af forum på Studieportalen.dk. Der er helt sikkert mange af de andre brugere der har gode og dårlige erfaringer at dele ud af, både når det gælder jobsøgning, jobsamtale, arbejdsmiljø, løn og meget mere. Så gør brug af hinanden, den viden, I ligger inde med og de oplevelser, I har haft.

"Waterhouse" (Thomas), 18 år, og to måneder! - opgaveredaktør på Studieportalen.dk:
Jeg kommer fra Odense og går på Odense Katedralskole, matematisk linje, 2.g.
Så vidt jeg ved skal jeg ikke arbejde i selve sommerferien. Til gengæld skal jeg arbejde i starten af juni, lige oveni eksamenerne, med at indtaste en masse data elektronisk. De fleste kender de skemaer, der ligger på kroer og hoteller, hvor man skal udfylde, hvad man synes om opholdet, give restauranten og klage over, at sengene ikke var bløde nok. Et par gange om året får jeg en stor bunke af dem, som skal indtastes. Det er et arbejdet, jeg har fået gennem et familiemedlem.
Mit drømme-sommerferiejob… puha, noget der kombiner arbejde og interesser. Når interessen er matematik, er udvalget bare lidt begrænset, og egentlig tror jeg, det ville passe mig bedst at slappe af og have en masse tid til at sidde herhjemme og læse. Et job som f.eks. rejsejournalist kunne dog være en fin kombination af fornøjelse og job.

"Hmm ja" (Rikke), 18 år:
Jeg går på matematisk linie på Høje-Taastrup Amtsgymnasium i 3.y.
Til sommer har jeg en plan om at få et vikarjob i en SFO. Dette vil være til nytte, da jeg højst sandsynligt vil arbejde som lærervikar det næste års tid, hvor man helst også skal have noget pædagogisk erfaring. Jeg har ikke fået arbejdet endnu, men jeg vil snakke med lederen i min egen gamle SFO og høre, om det er muligt at arbejde der, eller om han kan henvise mig til et andet sted.
Lige nu er jobbet som vikar i en SFO mit drømme-sommerferiejob. Ellers er det et job udendørs som eksempelvis livredder, men det kræver desværre, man er god til at svømme ;-)

"TheKo" (Troels), 18 år - opgaveredaktør på Studieportalen.dk:
Jeg går på Espergærde Gymnasium i 3.g.
Tja, jeg har sådan set ikke rigtig sommerferie da jeg afslutter gymnasiet (Hallelujah) om et par måneder, men jeg skal arbejde fuldtid indtil november. Jeg arbejder på McDonald's hvor jeg har arbejdet siden starten af 1.g, dvs. jobbet fik jeg ved bare at skrive en ansøgning og snakke lidt til jobsamtalen.
Mit drømme-sommerferiejob er nok folkeskolevikar - men det bliver nok bare lidt svært i sommerferien! Men ellers er jeg godt tilfreds som det er nu.

"NinnaCaroline", 19 år - opgaveredaktør på Studieportalen.dk:
Jeg går på Grenaa Gymnasium i Grenaa hvor jeg går på deres internationale linie International Baccalaureate (IB).
Da jeg skal på sprogskole i England til sommer, har jeg endnu ikke lavet nogen faste aftaler om sommerferiejob. Men jeg regner da med, at jeg skal arbejde et par timer i Alta, hvilket, som altid, består af varepåfyldning, kundehjælp og at tage imod flasker. Jeg fik arbejdet for 5-6 år siden ved et tilfælde. Jeg kender dem, der arbejder deroppe ret godt og lærte flaskeautomatapperatet at kende sådan ved at observere de andre. Så da de en dag havde ret travlt gik jeg hen og tog imod flasker. Lidt efter da de manglede nogle nye servicemedarbejdere, blev jeg så ansat.
Mit drømme-sommerferiejob vil være at plukke jordbær på eksempelvis Samsø, da man kan bo forholdsvis gratis der samtidig med, at man tjener penge, har det hyggeligt og er uden for i solen. Eller også ville jeg gerne arbejde i en isbod eller lignende i et strandområde. Hvis jeg ikke skulle arbejde for penge, men for oplevelser og rejsen, ville jeg tage til eksempelvis Spanien eller Frankrig og udføre det samme slags job.

"Anepigen" (Ane), 18 år
Jeg går på studenterkurset. Jeg er i gang med en matematisk studentereksamen, og går i 2.x, som er det sidste skoleår, da studenterkurset er 2årigt.
Jeg arbejder altid i sommerferie. I år skal jeg skal være tjener på en kro. Jeg fik jobbet ved at ringe derud, da jeg så, de søgte én i avisen. Derefter var jeg til en hurtig samtale, og så var jeg ansat.
Mit drømme-sommerferiejob vil være at arbejde som receptionist. Et dejligt afslappende arbejde med god løn.

Lidt ekstra inspiration til jobmarkedet

Ud over, at brugenes beretninger kan inspirere dig til at søge et job i sommerferien, er der på nettet flere muligheder for at surfe rundt og finde inspiration til et sjovt, anderledes, super fedt eller bare et godt gedigent sommerferiejob:

De store jobportaler som www.stepstone.dk, www.af.dk og www.jobzonen.dk har jobs at søge, hvis blot man søger under fritidsjob eller studiejob - så er chancen også stor for at beholde jobbet, når skolen starter igen. Hvis man ikke gider bruge hele sin ferie på at arbejde er www.bijob.dk en oplagt mulighed. Her kan man læse jobopslag eller lægge en profil ind på en bestemt type job. Og endelig så giver en hurtig søgning på Google på "sommerferiejob" også mange input, så som job som redigering og korrekturlæsning af forkyndelsesmateriale til www.detmedgud.dk for KFUM-spejderne!.

Love og regler

Der findes desværre arbejdsgivere som udnytter unge til at arbejde til for lav en løn eller under dårlige arbejdsvilkår. På http://www.jobpatruljen.dk/ kan du læse hvilke love og regler der gælder for fritidsarbejde. Du kan også få hjælp hvis du har problemer med dit fritidsjob.

Lad dette stå som bevis for, at mulighederne er mange - så god jobjagt!

Skrevet af Signe Skov Andersen.


Skriv et svar til: Beretninger fra et sommerferiejob

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.