Studiejob

Sommerferiejob

11. juni 2008 af AnnaJosefine (Slettet)
Af Anna Josefine Sørensen


 

På den anden side af den igangværende eksamenstid ligger en velfortjent sommerferie og venter. Men selvom man glæder sig til at slappe af og koble fra, er syv uger uden ”noget at stå op til” lang tid, hvis ikke man bruger hele ferien på at rejse, at være sammen med sine venner eller andet. Det er derfor nærliggende at få sig et sommerferiejob, og i denne artikel beretter seks af Studieportalens medlemmer om deres sommerferiejobs, hvordan de fik det og ikke mindst, hvad de mest af alt drømmer om at kunne arbejde med i sommerferien. Dermed håber vi, at erfaringerne kan give inspiration til alle jer, der endnu ikke har fundet jer et sommerferiejob. I kan også gøre brug af Studieportalens forum, hvor I kan udveksle erfaringer omkring jobsøgning, jobsamtale, arbejdsmiljø, løn og andet. Så gør brug af hinanden og jeres erfaringer!


 

schoedts12(Joachim), 19 år:
Jeg studerer på Fyens naturvidenskabelige gymnasium (HTX) i Odense, 3.g (bliver student d. 25/06). Jeg starter fuldtid på Shell (servicestation), hvor jeg i forvejen arbejder på deltid. Jeg snakkede med min chef omkring det, da han rigtig godt kan lide mig (jeg er dygtig til mit arbejde), og han ville med glæde ansætte mig fuldtid i mit sabbatår. Jeg skal arbejde fra 10-18 mandag til fredag og mit arbejde består i at betjene kunder på tanken, samtidig med jeg forskellige arbejdsgrupper såsom disk, mejeri osv., som jeg skal holde styr på, bestille varer til osv. Ligeledes står jeg for noget af regnskabet (mest fordi jeg er dygtig til matematik). Jeg laver selvfølgelig mange andre ting, men disse er de væsentligste. Mit drømme-sommerferiejob er at være guide ;) så kan man se verden, og samtidig elsker jeg at rejse.  


 

Kirsten1726(Kirsten):
Jeg studerer, hvis man da kan kalde det det, på Tønder Gymnasium, 2. G, snart 3. G. Jeg har allerede et job om aftenen, og tjener forholdsvis godt på det, men i ferien bliver jeg nok lige nødt til at tjene noget mere. Sidste år havde jeg et job på en kro og regner med jeg kan få det igen. Jobbet består i at gøre rent om dagen og servere om aftenen, men det er ikke lige hver dag man skal arbejde. Man arbejder for det meste i weekenden. Hmm, mit drømme sommerferiejob? Tjaah, det ville nok være noget i retningen af at hjælpe til på et dyreinternat eller passe andres dyr når de er på ferie, eller noget i retningen med dyr i hvert fald. Det kunne være fedt!
mkmette” (Mette) 19 år: Jeg er ved at afslutte 2.g på Viby Gymnasium. Jeg har igennem hele 2.g været deltidsansat i H&M, og her skal jeg også arbejde i løbet af sommerferien. Det er dermed ikke et decideret sommerferiejob, men der kommer selvfølgelig, i takt med mere fritid i ferien, også flere og længere vagter i butikken. Da jeg sidste sommerferie fik jobbet var det ved at aflevere en uopfordret ansøgning, hvorefter de rettede henvendelse til mig og tilbød mig jobbet som salgsassistent. Som salgsassistent skal man ekspedere, rette af, sørge for åbning/lukning af butikken mv. Hvis jeg selv skulle vælge et sommerferiejob, ville jeg nok foretrække at blive, hvor jeg er nu. Jeg kan godt lide kontakten med kunderne, det gode arbejdsmiljø og at man efterhånden kender sine kollegaer godt. Det gode ved at arbejde i sommerferien er for mig, at der er mulighed for at få nogle lidt længere vagter. På den måde kan man arbejde igennem nogle dage og nyde ferien andre.    
camillajinaastrup (Camilla), 19 år:
Jeg går i 2.g på Horsens Gymnasium, og skal i 3.g efter sommeren. Jeg skal starte på mit sommerferiejob d. 25. juni – dagen efter min sidste eksamen. Jeg skal arbejde hos hjemmeplejen og har valgt at arbejde for at kunne tjene penge og bare generelt lave noget fornuftigt i ferien :) Mit drømmestudiejob er et arbejde som journalist eller noget i den stil.    
nyordningen (Anders), 18 år:
Jeg studerer lige nu på andet på andet år på Handelsgymnasiet i Viby. Jeg har allerede et job, som jeg har meget glæde ved. Jeg arbejder som supervisor på et callcenter i Århus, hvor jeg har ansvaret for 20-30 unge mennesker, der typisk vil være i den samme uddannelsesmæssige situation som jeg selv. Derfor har jeg tænkt mig at bruge min sommer, når jeg ikke er på ferie, på dette job.
Selvom det ikke giver meget kredit at fortælle man arbejder på et callcenter, er det for mig meget relevant, da jeg en dag har planer om at stå i spidsen for egen virksomhed, eller få en lederstilling, hvor jeg skal tage beslutninger, der påvirker mange mennesker udover mig selv. Udover disse faktorer, har jeg heller ikke det store imod at bruge mine evner som sælger, da jeg mener det har en lille relation til min handelsmæssige uddannelse.
Da jeg har haft jobs som flaskedreng og avisdreng, er mit nuværende job umiddelbart det logiske job for mig, da jeg har enormt meget frihed. Jeg kan arbejde de dage jeg har lyst og få ferie, når jeg har lyst. Men for at nævne et drømmejob, så skulle det være et job udenfor, så man kan få glæde af den dejlige sol, der kommer til at være sommeren over i Danmark. Da jeg er godt betalt i mit nuværende job, skulle lønnen dertil selvfølgelig også være højere, da jeg ikke er villig til at skære i min løn, bare fordi det er sommer og sol.
Sir Shearer (Søren), 19 år: Jeg kommer fra Solbjerg og er studerende på Viby Gymnasium på andet år. Jeg regner ikke som sådan med at arbejde det vilde i sommerferien, idet jeg synes sommerferien skal bruges til at slappe af og have det sjovt med vennerne og evt. familien. Men som alle nok ved, hænger penge ikke på træerne, så lidt penge skal der nok skrabes ind på den ene eller anden måde. Det bliver højst sandsynlig ved at slå græsplæne, vaske bil eller hjælpe min onkel eller kusine med at renovere hus og have. Jeg har ikke rigtig tænkt så meget over et sommerferiearbejde endnu, da jeg ikke her og nu er i pengemangel, men et drømmesommerjob ville nok være et arbejde, hvor man kunne få lov til at være udenfor. Det er meget vigtig for mig at kunne nyde vejret, når det er godt istedet for at være indenfor. Ved nærmere eftertanke ville mit drømmesommerjob nok være at arbejde i et fritidshjem eller i en børnehave, for så kan man både nyde det gode vejr, samtidig med at man får løn.  
Lidt ekstra inspiration til jobmarkedet Ud over, at medlemmernes beretninger kan inspirere dig til at søge et job i sommerferien, er der på nettet flere muligheder for at surfe rundt og finde inspiration til et sjovt, anderledes, super fedt eller bare et godt gedigent sommerferiejob: De store jobportaler som www.stepstone.dk, www.af.dk og www.jobzonen.dk har jobs at søge, hvis blot man søger under fritidsjob eller studiejob – så er chancen også stor for at beholde jobbet, når skolen starter igen. Hvis man ikke gider bruge hele sin ferie på at arbejde er www.bijob.dk en oplagt mulighed. Her kan man læse jobopslag eller lægge en profil ind på en bestemt type job. Og endelig så giver en hurtig søgning på Google på "sommerferiejob" også mange input. Love og regler Der findes desværre arbejdsgivere, som udnytter unge til at arbejde til for lav en løn eller under dårlige arbejdsvilkår. På http://www.jobpatruljen.dk/ kan du læse hvilke love og regler der gælder for fritidsarbejde. Du kan også få hjælp hvis du har problemer med dit fritidsjob.   Hvad skal du lave i sommerferien? Smid en kommentar nedenfor.

Brugbart svar (2)

Svar #1
12. juni 2008 af NielsSvenning (Slettet)

Der er jo ikke noget som et sommerferiejob på landet - udenfor i vejret fra tidlig morgen (kl.5) til sen aften, arbejde med dyr og så får man jo pgså næsten det dobbelte i løn i forhold til mit hverdags-fritidsjob i Føtex:)

Brugbart svar (2)

Svar #2
12. juni 2008 af balleby (Slettet)

Arbejde på Løkken Bryghus det holder maks i sommerferien xD

Brugbart svar (2)

Svar #3
13. august 2008 af LineLine12 (Slettet)

Hej jeg er en pige på 15 år , ville gerne have et job , men kan ikke , ville gerne gøre rent i bager hvis i kunne finde til mig , bor i Nørresyndby. Håber i kan hjælp mig:D

Brugbart svar (2)

Svar #4
14. november 2010 af bomadsendk (Slettet)

Kunne du tænke dig en ekstra indtægt og er du god til at skrive artikler og finde informationer. Så tilbyder vi et spændende job hvor du skal skrive forskellige artikler indenfor et bestemt område.

Skriv til [email protected] for flere informationer.


Skriv et svar til: Sommerferiejob

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.