Kommentarer til Studieportalen.dk

Retningslinjer: Trolls i forummet

10. september 2008 af Studieportalen.dk (Slettet)

Vi har desværre måtte erkende, at der på det seneste på Studieportalen.dk har huseret trolls.

Vi kan under ingen omstændigheder acceptere at medlemmer bliver chikaneret og mobbet og i værste fald bliver skræmt væk fra Studieportalen.dk.

For at komme problemet til livs har vi indført forskellige tekniske foranstaltninger, men teknikken kan desværre ikke klare alt. Vi har derfor også brug for jeres hjælp til at identificere trolls.

Typiske kendetegn på en troll?

En troll er et medlem der fremsætter kontroversielle og provokerende påstande i forummet. En troll prøver ofte at præsentere sig som en skeptiker, der leder efter sandheden. En troll refererer ofte til andre af Studieportalens medlemmer i sine indlæg for på den måde at legitimere hans ageren. En troll har ofte flere medlemmer. Der kan ofte være tegn på skizofreni - altså indlæg hvor trollen debatterer mellem sine egne profiler. Dette er lokkemad for at få andre medlemmer til at tro, at der er aktivitet i trådene.

Lad være med at fodre trollene

Den eneste måde du kan håndtere trollene på er at begrænse din reaktion og lade være med at besvare trollens indlæg og beskeder. Når du svarer i forumtråden er du jo med til at bringe tråden frem i søgelyset, som netop er det trollen ønsker.

Husk på at selvom øjensynligt forskellige medlemmer har svaret i tråden, kan det sagtens være en trolls værk.

Du har et ansvar! Hvis nogle medlemmer begynder at kaste med mudder - så lad være med at kaste igen.

Anmeld trollene

Har du mistanke om at, der er en troll på spil så kan du anmelde medlemmet på flere forskellige måder. Ved at anmelde mulige trolls hjælper du moderatorerne med at foretage de nødvendige tiltag.

I forummet

Du kan anmelde et indlæg ved at trykke på 'spam'. Vi overvåger disse rapporteringer og bruger det i vores moderation af forummet.

Via privatbeskeder

Får du privatbeskeder som er af anstødende eller kontroversiel karakter, skal du anmelde afsenderen på 'anmeld' knappen på medlemmets profilside.

Tak for du vil være med til at gøre Studieportalen det bedste sted på nettet at få hjælp til lektierne.

Redaktionen
Studieportalen.dk
 


Brugbart svar (3)

Svar #1
11. september 2008 af PapvinDeluxe (Slettet)

Fordanskede engelske ord er bare det bedste! Indsæt et ''d'' i stedet for det sidste ''l'' i ''troll'', altså ''trold'' - så bliver det her indlæg lige pludselig meget sjovere. "Typiske kendetegn på en trold" "Har du mistanke om at, der er en trold på spil..." "Den eneste måde du kan håndtere troldene på er at..." Haha...!

Skriv et svar til: Retningslinjer: Trolls i forummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.