Matematik

Hjælp

30. juni 2009 af Miss-Lang (Slettet)

Hejsa.

1. Hvilken værdi skal tallet k have, hvis linjerne m og n med ligningerne

m : 3x-4y = 2
n : kx + 7y = 12 skal være parallelle?

2. Hvilken værdi skal tallet k have, hvis linjerne m og n med ligningerne

m: y-3= k(x+1) 

n: 5x-7y=17

på forhånd tak! :)


Svar #1
30. juni 2009 af Miss-Lang (Slettet)

i 2, mangler noget.

Hvilken værdi skal tallet k have, hvis linjerne m og n med ligningerne

m: y-3= k(x+1)

n: 5x-7y=17 skal være parallelle?

Tak tak :D


Brugbart svar (3)

Svar #2
30. juni 2009 af peter lind

Hvis linier skal være parallelle skal de have samme hældningskoefficient. Løs ligningerne med hensyn til y. Koefficienterne til x skal så være ens.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. juni 2009 af mathon

1.
normalvektorernes determinant skal være lig med 0

dvs
21 - 4k = 0


Svar #4
30. juni 2009 af Miss-Lang (Slettet)

skal y isoleres?... er nemlig ikke ret god til isoleringer.

3x-4y=2 og kx+7y=12

-4y= 2-3x og 7y= 12-kx ?????


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. juni 2009 af mathon

2.
normalvektorernes determinant skal være lig med 0

dvs
med normalvektorerne
[-k,1] og [5,-7]

(-k)*(-7) - 1*5 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. juni 2009 af mathon

1.
21 - 4k = 0

4k = 21
k = 5,25


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. juni 2009 af mathon

2.
(-k)*(-7) - 1*5 = 0

dvs
7k = 5

k = (5/7)
 


Brugbart svar (2)

Svar #8
30. juni 2009 af peter lind

#4 Del den første ligning med -4 og den anden ligning med 7. Dette giver

y =  -1/2 + 3x/4 og 7y= 12/7-kx/7 altså 3/4 = k/7 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2012 af rikk5249 (Slettet)

Jeg sidder og skal løse den samme opgave.

Jeg kan ikke komme videre med 2'eren.

Jeg har isoleret y, så nu hedder ligningerne følgende:

m: y=kx+k+3 og n: y=-(17/7)+35x

Hvordan kommer jeg videre med ligning m? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. december 2012 af peter lind

Hældningen af de 2 linjer er henholdsvis k og -17/7. For at de skal være parallelle skal de være ens


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. december 2012 af rikk5249 (Slettet)

Undskyld, ligning n må hedde: y=(5/7)x-(17/7)..

Så er det vel: k = (5/7) ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. december 2012 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.