Matematik

tangent spg.

07. august 2009 af Miriam salih (Slettet)

hej allesammen håber i kan hjælpe mig.

jeg skal bestemme tangent til graf i pkt. (1,f(1)) ; funktion f(x) = x*e^2x

tak ska i have


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

Til bestemmelse af tangenten skal du bruge: y=f'(x0)(x-x0)+f(x0), hvor x0=1 i dit tilfælde.

Når du skal differentiere skal du bruge produktregnereglen. Se evt mere her i en formelsamling Jerslev og jeg har lavet: k-jerslev.dk/Docs/gymnasieformler.pdf


Svar #2
07. august 2009 af Miriam salih (Slettet)

ja jeg har differentieret men jeg bliver ved med at kludre i formelen.

bliver tangetens ligning ikke 5x-5??


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. august 2009 af mathon

f '(x) = x'e2x + x(e2x)' = e2x + 2xe2x = e2x(1+2x)

f '(1) = e2*1(1+2*1) = e2*3 = 3e2


 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. august 2009 af mathon

indsæt
i
y = f '(xo)(x-xo) + f(xo) = (3e2)(x-1) + f(1)


Skriv et svar til: tangent spg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.