Dansk

Dansk-grammatik

12. august 2009 af qq2009 (Slettet)

jeg bliver singsyg af det danske grammatik med hensyn til endelser. ( e, t, r. )  fx, god, gode,godt,   ansvarlig. ansvarlige ansvarligt.  hvornår ender det med e,t mm.

jeg fatter det ikke.  hvordan skal jeg forstår den? 

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2009 af Fillen (Slettet)

t ord = et = godt

n ord = en = god

flertal = gode


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2009 af Lektiehjælperen1 (Slettet)

Hej qq2009

Hvis det er flere slutter det på e, fx. de er ansvalige. De er gode.

Hvis det er t, er "Det", fx. det er ansvarligt. Det er godt.

Hvis det ikke har nogen endelse er det en person, fx. Hun er god. Manden er ansvarlig.

Sarah


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. august 2009 af JJ-cool (Slettet)

plus = flertal - gode mænd
god/godt =fælleskøn/intetkøn - en god mand, et godt skib
det samme med ansvarlig - om det knytter ig til fælleskønsord eller intetkønsord

Fælleskøn = en mand - manden. En kvinde - kvinden
Intetkøn= et skib skibet.

JJ-cool

j



 


Skriv et svar til: Dansk-grammatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.