Matematik

Hvordan isolerer man en variabel?

13. august 2009 af Booklover (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle.

Jeg ved jeg før har spugt om en anden lignende opgave, men jeg kan simpelthen ikke se hvorledes jeg isolerer n i følgende udtryk (er vist ikke helt kommet tilbage fra sommerferien!)

y = G · r/1-(1+r)-n

Store smil

Marie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af Isomorphician

y = G · r/(1 - (1+r)-n)

gang med nævneren på begge sider:

y(1 - (1+r)-n) = Gr

del med y på begge sider:

1 - (1+r)-n = (Gr)/y

træk 1 fra på begge sider:

(1+r)-n = ((Gr)/y) - 1

brug log på begge sider:

-n*log(1+r) = log((Gr/y) - 1)

del med log(1+r) på begge sider:

-n = (log((Gr/y) - 1))/(log(1+r))

gang med -1 på begge sider:

n = -(log((Gr/y) - 1))/(log(1+r))


Svar #2
13. august 2009 af Booklover (Slettet)

Hold da op! Det var lige hvad jeg havde brug for! Tusind, tusind, tusind tak! Jeg havde fuldkommen glemt at man selvfølgelig skal anvende log :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2009 af Isomorphician

træk 1 fra på begge sider:

---->

læg (1+r)-n til på begge sider

(og fortsæt derfra)


Skriv et svar til: Hvordan isolerer man en variabel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.