Matematik

overgangsformel

13. august 2009 af Miriam salih (Slettet)

Hej allesammen..

jeg skal til eksamen i matematik A imorgen og sidder lige og læser..

kan nogen fortælle mig hvad overgangsformel er? jeg forstår den simpelthen ikke :S

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af mathon

x = r*cos(V)
y = r*sin(V)

tan(V) = (y/x)      x ≠ 0

V = tan-1(V)


x2 = r2*cos2(V)
y2 = r2*sin2(V)

x2 + y2 = r2


Svar #2
13. august 2009 af Miriam salih (Slettet)

jamen hvad hvis man har fx.

cos(180-v) hvad bliver det så i følge overgangsformlen.. eller det som står i det ovenstående??


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2009 af mathon

cos(180°-V) = -cos(V)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg sidder og er i tvivl om hvilke overgange der er tale om.

Typisk har man nu givet nogle formler et noget intetsigende navn.

Er det i forbindelse med sin og cos?

cos(180-v)=-cosv

Det ses nok bedst af en tegning hvor du tegner de to vinkler ind og finder cos på tegningen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2009 af mathon

rettelse til #1

V = tan-1(y/x)


Skriv et svar til: overgangsformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.